Tudi v Domu Danice Vogrinec so v zimskem času začeli beležiti posamezna virusna obolenja in primere gripe. Zato so se odločili omejiti obiske.

V Domu Danice Vogrinec Maribor, natančneje v delovni enoti Tabor, so se pri stanovalcih začeli pojavljati posamezni primeri gripe in drugih virusnih obolenj, je sporočila uprava doma.

Po posvetu z zdravniki in Nacionalnim inštitutom za javno zdravje so se odločili, da v delovni enoti Tabor obiske omejijo na eno zdravo osebo.

»Obiskovalce prosimo, da v vse delovne enote Doma Danice Vogrinec Maribor prihajajo zdravi. Priporočamo uporabo zaščitne maske in razkuževanje rok,« poudarja uprava doma in dodaja, da so v tem času omejili tudi vse skupinske aktivnosti v nadstropjih, kjer beležijo simptome.

»Verjamemo, da bomo zajezili nadaljnje širjenje okužbe, vendar bomo lahko uspešni samo, če boste stanovalci in obiskovalci sodelovali in upoštevali potrebne omejitve,« še sporočajo iz Doma Danice Vogrinec Maribor.

Komentarji (2)

Jankec (ni preverjeno)

Ne lažite še vi,kakšna gripa,covid razsaja,katerega sev povzroča tudi pljučnico.Osebno poznam dva takšna slučaja.Včeraj je bilo celo rečeno na eni nerežimski tv,da jezaradi covida na Hrvaškem v kratkem umrlo 42 ljudi,v Sloveniji 20.

Bela 44 (ni preverjeno)

Nikoli več se ne sme zgoditi, da ni možno obiskati svojca,če si zdrav. Ker to je najlažje narediti,zapreti dom in potem res ne veš kako je za svojca v domu poskrbljeno, še posebej, če je dementen in ti ne more povedati. Pravkar so v domovih množično cepili proti covidu,gripi in pljučnici. Kako je potem porast respiratornih obolenj v Dsojih? Zakaj potem vsa ta cepljenja?

Starejše novice