V Socialno varstvenem zavodu Hrastovec povečujejo rdečo cono. Zaradi naraščanja števila okuženih s koronavirusom, bodo zdrave stanovalce morali seliti v športno dvorano Voličina.

V dobrem tednu dni po pojavu prvega okuženega, se je okužba razširila po ostalih enotah v zavodu tako med stanovalci kot zaposlenimi.

Današnji rezultati testiranj so pokazali, da je v Socialno varstvenem zavodu Hrastovec okuženih 28 stanovalcev in 16 zaposlenih. 

»Stanovalci so trenutno pod rednim zdravstvenim nadzorom, trije stanovalci pa žal potrebujejo bolnišnično oskrbo,« je povedala direktorica Andreja Raduha.

»Zaradi širitve okuženih s covid-19 na sedežu zavoda Hrastovec bomo primorani seliti zdrave stanovalce v športno dvorano Voličina,« so sporočili iz zavoda. 

Depandansa C v SVZ Hrastovec – enota, kjer se vzpostavlja dodatna rdeča cona.

Kadrovski primanjkljaj je velik

Kadrovski primanjkljaj je že velik, saj je že kar nekaj zaposlenih okuženih, spet drugi so v samoizolaciji. Trenutno je stanje še obvladljivo in zmorejo opraviti vso delo. 

Vodstvo zavoda si je s predstavnikom civilne zaščite Lenart in predstavniki lokalne skupnosti ter osnovne šole ogledalo športno dvorano Voličina, kjer bodo do jutri pripravili postelje za namestitev zdravih stanovalcev.

»Moram povedati, da smo v okviru kriznega načrta v primeru epidemije, predvideli kapacitete za selitev stanovalcev. Tako bomo v skladu z načrtom in zaradi povečanje kapacitet rdeče cone, stanovalce selili v depandanso C, kjer je pripravljenih 53 postelj,« je povedala Raduha.

Ob tem vodstvo doma pojasnjuje, da okuženi stanovalci v večini primerov ne kažejo znakov bolezni in se dobro se počutijo. V namen lajšanja duševnih tegob v trenutnih razmerah so vzpostavili psihosocialno pomoč za stanovalce, njihove svojce in zaposlene.

Okužba se je pojavila tudi v Varovanem domu Ščavnica

Pojav okuženih s covidom se je pojavil tudi v Varovanem domu Ščavnica, ki se nahaja v občini Sveta Ana. Tam je trenutno okuženih 9 stanovalcev in 1 zaposleni, ki pa ne kažejo znakov okužbe in se dobro počutijo.

Okužene stanovalce so včeraj premestili v Hrastovec, kjer je vzpostavljena rdeča cona.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice