Začenja se Festival Lent, s tem pa se v Maribor s pestrim in zanimivim programom vračajo Živa dvorišča.

Pred desetimi leti se je v Mariboru začela zgodba Živih dvorišč. Čeprav so se od takrat menjavala dvorišča in nastopajoči, ustvarjalci, umetniki, prostovoljci, radovedneži, obiskovalci in entuziasti, pa je rdeča nit Živih dvorišč živa tudi po desetih letih. Prislanjati lestev in pogledati čez plot, se povezati in sodelovati!

»Na začetku so bila Živa dvorišča del Gledališča Ane Monro. Ko so v okviru Festivala Lent iskali primerna prizorišča za Ano Desetnico, festival uličnih gledališč, so prišli tudi na dvorišče Prve gimnazije. Sivo betonsko parkirišče, nič posebnega in prav posebej lepega, a med postavljanjem odra so prislonili lestev ob zahodni zid ter pogledali na drugo stran. Odprl se jim je čaroben pogled na zeleno trato in majhno hiško na sosednjem dvorišču,« so zapisali organizatorji.

Letošnja živa dvorišča bodo s pestrim programom razveseljevala med 20. in 23. avgustom. 

Jutra na Živih dvoriščih se bodo začela z zajtrki in zanimivimi pogovori. Tudi letos ne bodo manjkali poučni sprehodi po mestu. Manjkala ne bo niti učna ura igranja ukulele s KUD Coda, učenje plesnih korakov. V pestrem programu se bo našlo nekaj tudi za ljubitelje fotografije

Na literarnih dvoriščih bodo obiskovalci lahko spoznali štiri literate, ki so tako ali drugače povezani z Mariborom - Avgusta Demšarja, Anjo Golob, Tonjo Jelen in Vida Kmetiča.

Marko Gobler, Danijel Marinič, Peter Andrej, Damir Mazrek, Dalanda Diallo, Matic Ačko, KUD Coda, Plesna hiša Zahir, Društvo nemško govorečih žena in drugi bodo poskrbeli, da bodo zvoki Živih dvorišč razveseljevali obiskovalce.

Celoten program je dostopen na spletni strani Festivala Lent

Komentarji (1)

Ker kur_a si (ni preverjeno)

BALKANjizz .Com

Starejše novice