Propadajočo stavbo, v kateri je nekoč bila bolnišnica, bi porušili in na njenem mestu zgradili poslovno stavbo. Zaposlitev naj bi dobilo vsaj 70 inženirjev, vendar se je zataknilo pri Zavodu za varstvo kulturne dediščine Slovenije.

Gradbeno podjetje Drava s Ptuja kupuje propadajočo stavbo - 'staro kirurgijo' v Murski Soboti, v kateri je nekoč delovala bolnišnica. Ptujski gradbinec je bil ustanovljen pred sedmimi leti, ko je direktor in lastnik podjetja Sašo Kovačec po stečaju Gradbenega podjetja Ptuj ostal brez dela.

Podjetje je pred dvema letoma imelo 7,3 milijona evrov prihodkov, lani pa so prihodki znašali že 13,1 milijon evrov

Kovačec želi stavbo v Murski Soboti porušiti in na njenem mestu postaviti novo poslovno stavbo. 

Z odkupom je Gradbeno podjetje Drava začelo že marca letos, na Heti so nam potrdili, da je transakcija v teku, vendar pa o ceni ne želijo govoriti, dokler prodaja ne bo zaključena. 

Zaposlitev za 70 inženirjev računalništva

V novi poslovni stavbi naj bi prostore dobilo tudi računalniško podjetje iz Maribora, ki bi v Murski Soboti zaposlovalo 70 inženirjev računalništva.

Šlo naj bi za podjetje Inova IT, ki je bilo še pred desetimi leti startup, lani pa so imeli že več kot 50 zaposlenih in 3,2 milijona evrov prihodkov

Simon Jurič, prokurist podjetja pravi, da je projekt v Murski Soboti še v fazi načrtovanja, zato nam več informacij ne more razkriti.

Po informacijah uredništva naj bi se mariborsko podjetje za širitev v Mursko Soboto zanimalo predvsem zaradi posla na Madžarskem, povezanega z razvojem proge za testiranje različnih vozil.

Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije se z rušenjem ne strinja

Ptujski gradbenik naj bi z deli želel začeti čim prej, vendar se je zataknilo pri Zavodu za varstvo kulturne dediščine Slovenije, ki se z rušenjem stavbe ne strinja. 

Vztrajajo, da naj se ohrani pročelje zgradbe, saj naj bi po njihovem šlo za pomembnejšo stavbo v središču mesta. Za pojasnila smo se obrnili tudi na zavod, vendar na vprašanja uredništva še niso odgovorili.

Stavba, zgrajena pred več kot 120 leti, je bila nekoč morda res ponos Murske Sobote, vendar je s številnimi prezidavami in leti propadanja daleč od tega, da bi bila, komu v ponosu.

Na Heti, ki je večinski lastnik stavbe pravijo, da so letos opravili nujna vzdrževalna dela, da je stavba varna, vendar pa je le vprašanje časa, kdaj se bo streha zrušila.

Paviljon za prostore društva

Da je stavba v obupno slabem stanju, se strinjajo tudi v Medobčinskem društvu slepih in slabovidnih Murska Sobota, ki je delni lastnik stavbe, v katerih imajo še vedno tudi prostore.

Kot nam je povedal Vojmir Prosen, predsednik društva slepih in slabovidnih, bi po načrtih gradbenega podjetja ob novi poslovni stavbi postavili tudi paviljon s prostori za društvo

Iz Gradbenega podjetja Drava so sicer sporočili, da so trenutno v fazi usklajevanja projekta med vsemi deležniki, zato nam podrobnejših informacij ne morejo posredovati.

Članek je nastal v sodelovanju s časnikom Delo.

Komentarji (1)

Navijac (ni preverjeno)

Bi???Pa da vidimo realizirano

Starejše novice