Vir: Elektro Maribor
Vodstvi družb Holding Slovenske elektrarne in Elektro Maribor sta danes sklenili pogodbo o prenosu poslovnega deleža v družbi Energija plus. S tem je holding postal 51-odstotni lastnik družbe Energija plus, ki je bila doslej del skupine Elektro Maribor.

Energija plus je 12. družba skupine Holding Slovenske elektrarne v Sloveniji, obogatila pa jo je predvsem z dolgoletnimi izkušnjami na področju dejavnosti dobave električne energije in drugih energentov na maloprodajnem trgu ter portfeljem zvestih odjemalcev, so navedli v skupnem sporočilu.

Energija plus je aktivna predvsem na področju dejavnosti nakupa in prodaje električne energije in zemeljskega plina ter pri proizvodnji toplotne energije za gospodinjstva in velike poslovne sisteme.

Z vstopom v skupino holdinga je poleg ECE, ki se je Holdingu Slovenske elektrarne pridružila oktobra 2021, postala druga družba skupine holdinga na področju prodaje električne energije končnim odjemalcem.

Kaj bo prinesel nakup?

Družbe iz skupine holdinga so družbi Energija plus iz lastnega proizvodnega portfelja doslej letno dobavljale več kot 1000 gigavatnih ur (GWh) električne energije, povezava pa bo zagotovila bistveno bolj fleksibilne in konkurenčne produkte končnim odjemalcem, zagotavljajo.

»V regiji, kjer je že danes prisotnih več kot 300 sodelavk in sodelavcev skupine holdinga, bo družba Energija plus ne le okrepila našo prisotnost, ampak postala pomemben vezni člen med trgovalnimi aktivnostmi holdinga na eni ter končnimi odjemalci električne energije na drugi strani.

Nadejamo se udejanjanja številnih sinergijskih učinkov tako pri optimizaciji stroškov poslovanja kot razvoju konkurenčnih energetskih storitev in produktov," je dejal generalni direktor Holdinga Slovenske elektrarne Viktor Vračar.

Elektro Maribor ohranja 49-odstotni lastniški delež

Predsednik uprave Elektra Maribor Jože Hebar pa je dejal, da bo vstop pomembnega strateškega partnerja v lastniško strukturo družbe Energija plus okrepil moč in stabilnost družbe na trgu in pripomogel k njenemu razvoju.

»Za uporabnike storitev Energije plus pa novo sodelovanje pomeni razvoj produktov, ki bodo na energetskem trgu konkurenčni in prilagojeni njihovim potrebam, hkrati pa napredni in takšni, ki sledijo smernicam in trendom v pri nas in v tujini,« je dejal.

Elektro Maribor bo po njegovih besedah ohranil 49-odstotni lastniški delež v družbi.

Postopek nakupa 51-odstotnega deleža Energije plus je trajal manj kot leto dni. 7. julija lani je Agencija za varstvo konkurence (AVK) prejela priglasitev koncentracije, dva dni pozneje pa sta družbi podpisali pogodbo o prodaji oziroma nakupu deleža. AVK je lastniški vstop Holdinga Slovenske elektrarne v Energijo Plus odobrila 18. maja letos.

Komentarji (6)

božidar (ni preverjeno)

sedaj pa še pogrebni zavod prikjučit in izlet na KITAJSKO gratis

Ludi Rudi (ni preverjeno)

Čuj veš ,da bo Fištravec jeseni kandidiral ? Na Kitajskem !

In reply to by božidar (ni preverjeno)

Ludi Rudi (ni preverjeno)

Novi lastnik nove cene ! Zakaj bi drugače kupovali ?

Surfeiter (ni preverjeno)

Tak!, pa so kravje dirke in pasje procesije, pa gasilske veselice in pederske ppvorke izgubile še zadnjega glavnega sponzorja ... res nimamo sreče mi Štajerci ... najprej Zavarovalnica MB, potem Nova KBM, sedaj pa še to ... pa je to smola? Ali je kaj drugega? Je možno, da smo tukaj tak zabiti, da izgubimo praktično vse? Kaj menite, zagorci?

Lon Wolf (ni preverjeno)

Odkar se je leta 1918 zgodilo..., gre Štajerska na vseh področjih samo navzdol. Maribor je srbsko-albanska, balksnska prestolnica. Marburg an der Drau, nekoč, kulturno, civilzacijsko, in gospodarsko napredno mesto, plačuje svoj karmični dolg za vse naoake in zlo dela iz preteklosti. Če nebi bilo Avstrije, bi bilo pol mariborčanov in okoličanov LAČNIH, socialno-tempirana bomba.

In reply to by Surfeiter (ni preverjeno)

Surfeiter (ni preverjeno)

Pozabil si na leta od po 2WW do leta recimo 1989 ... Maribor prevzel primat industrijskega mesta v SFRJ ... ljudje so zidali hiše in vikendice ob Jadranu, saj so stanovanja dobili džabalajke ... kaj hočem reči? ... Ne Jugoslavia, ne Avstrija nimata nič s tem ... vse je v glavah ljudi ... in naj zopet izzovem ... ko v MB prevlada miselnost, da je župan lahko največji bedak Dupleka, da neka seljačka družina vedri in oblači po Mariboru, da cvet mariborske smetane predstavljajo zagorski slikopleskarji in gradbinci, tako dolgo bomo v temi ... pričakujem še predlog ukinitve Borštnikovega srečanja ter uvedbo Zagorske narečne popevke s tamburaši o lažnih Dalmatinceih iz vsakega božiča pa tak da ne izgubljamo besed ...

In reply to by Lon Wolf (ni preverjeno)

Starejše novice