V mestnem potniškem prometu v Mariboru so uvedli novost na področju prodaje vozovnic: od 17. decembra 2020 je vozovnice za mestne avtobuse moč kupiti tudi preko mobilne ali spletne aplikacije.

Od danes bodo lahko uporabniki javnega mestnega potniškega prometa svoje vozovnice kupovali na daljavo - preko brezplačne mobilne in spletne aplikacije Marprom Shop, ki jo je za Mestno občino Maribor ustvarilo mariborsko podjetje.

Mobilna in spletna aplikacija uporabnikom ponujata nakup enkratnih voženj in polnjenje obstoječih kartic Marprom z različnimi vozovnicami.

V novi spletni aplikaciji lahko potniki izbirajo med nakupom papirne vozovnice - ene ali več - in nakupom vozovnic na obstoječo fizično kartico. Po nakupu papirne vozovnice to prejmejo v PDF dokumentu, ki ga natisnejo in nato uporabijo na čitalniku vozovnic na avtobusu. 

Na obstoječe kartice je možno nalagati tako kuponske vozovnice za več voženj kot različne mesečne vozovnice. Plačilo je v vseh primerih treba opraviti z bančnimi karticami (Maestro, Mastercard, Visa, Activa). 

Enako velja tudi ob nakupu vozovnic preko mobilne aplikacije Marprom Shop - ta omogoča nakup enkratnih vozovnic v sami aplikaciji, pri čemer kupci za vsako vožnjo prejmejo tako imenovano QR kodo, ki jo nato na avtobusu prikažejo na mobilnem zaslonu in prislonijo k čitalniku vozovnic. Poleg tega mobilna aplikacija zagotavlja polnjenje obstoječe kartice z vožnjami oziroma različnimi vozovnicami.

Mobilna aplikacija Marprom Shop je na voljo v spletnih trgovinah Google Play in App Store, od koder jo lahko uporabniki prenesejo na mobilnik brezplačno. Spletna aplikacija je dostopna na spletni strani www.marprom.si v zavihku Nakup vozovnic. 

Za pomoč uporabnikom je na voljo podpora, ki je dosegljiva na e-naslovu [email protected].

Obe aplikaciji sta bili zasnovani v mariborskem podjetju Margento R&D. Z novo možnostjo nakupa vozovnic na daljavo želijo v Mariboru uporabo mestnega avtobusnega prometa še bolj približati potnikom. Z aplikacijama je Mestna občina Maribor omogočila varno brezstično nakupovanje in koriščenje vozovnic na avtobusih.

Komentarji (1)

Default (ni preverjeno)

Marprom muckarsko podjetje

Starejše novice