Foto: Sašo Kodrič, Facebook
Štirje novi župani v Podravju so slavili že v prvem krogu. To so odzivi iz Majšperka.

Prvi krog volitev je za nami. Za mnoge občine je to prvi in poslednji krog, saj so župane in županje že izbrali.

V nekaj podravskih občinah župani nastopijo mandat prvič, občani in občanke so torej izbrali novo ime.

Tako je tudi v Majšperku 

V Majšperku so volivci in volivke izbrale Saša Kodriča. Darinka Fakin, dosedanja županja, se na ponovno kandidaturo ni odločila. 

Za županski stolček so se v tej občini potegovali štirje kandidati, noben županskega stolčka še ni grel. V visoko prednostjo je slavil Sašo Kodrič, sicer del Slovenske ljudske stranke. Prejel je 60,44 odstotkov glasov, v praksi gre za 1129 oddanih glasov. 

Na drugem mestu je pristala Janja Dežmarić Zolar, del Nove Slovenije - Krščanski demokrati. Prejela je 16,43 odstotkov glasov, številko pred njenim imenom je obkrožilo 307 oseb. Sledil je Marjan Vesenjak iz Slovenske demokratske stranke, prejel je 13,7 odstotkov glasov ali 256 glasovnic z obkroženo številko pred njegovim imenom. 

Na zadnjem mestu je pristal Dušan Mesarič iz Gibanja Svoboda, prejel je 9,42 odstotke ali 176 glasovnic v svoj prid. 

Sašo Kodrič zadovoljen z uspehom 

Pogovarjali smo se s Sašem Kodričem, novim županom občine Majšperk. Za Ptujinfo je dejal, da je pred volilnim dnem želel ostati realen, saj so se na volitve podali štirje kandidati.

Zadovoljen je, da so slavili že v nedeljo, obenem pa poudarja, da je prepričljiv tudi uspeh svetniške liste, saj imajo v svetu večino. Verjame, da je zasluga za to tudi v pestrem naboru kompetentnih ljudi. 

Večji projekti so za Majšperk že začrtani. Namen imajo končati kolesarke in pločnike, s tem bo Majšperk dobil 5,5 kilometra povezav v občini. 

Večji projekt bo tudi izgradnja kompetenčnega centra na Bregu. V naslednjih štirih letih imajo namen izgraditi in urediti vrtec s povečanimi kapacitetami, želijo pa so tudi center za integrirano domsko oskrbo. Realna časovnica teh projektov je v naslednjih štirih letih, dodaja novoizvoljeni župan. 

Obenem poudarja, da se zahvaljuje volivkam in volivcem, ki so se odpravili na volišča in oddali glasove.

Majšperk je imel sicer višjo volilno udeležbo od slovenskega povprečja, volilo je 56,36 odstotkov občanov. V praksi gre za 1874 oddanih glasovnic, šest je bilo neveljavnih. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice