Slika je simbolična.
Zveza svobodnih sindikatov Slovenije je ob iztekanju leta delodajalce danes pozvala, da novembra in decembra zagotovijo izplačilo dela plače iz naslova uspešnosti poslovanja, torej 13. plače, božičnice ali letne nagrade.

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije v danes objavljenem pozivu poudarja, da je plačilo za poslovno uspešnost z letošnjim letom davčno razbremenjeno do višine 100 odstotkov povprečne mesečne plače zaposlenih v Sloveniji oziroma do višine 100 odstotkov povprečne mesečne plače delavca za zadnjih 12 mesecev, če je to za delavca ugodneje.

V Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije ob tem spominjajo, da se pri izplačilih poslovne uspešnosti tako plačajo zgolj prispevki za socialno varnost, obenem pa davčno razbremenjena višina izplačil ni več vezana zgolj na enkratno izplačilo v koledarskem letu, temveč velja tudi v primeru več izplačil, ki se pri ugotavljanju neobdavčene višine seštevajo.

Nekatere kolektivne pogodbe določajo tudi možnost nagrajevanja zaposlenih v obliki dodatnih plačil ali prejemka v nedenarni obliki. Zveza svobodnih sindikatov Slovenije poziva delodajalce, da najkasneje v mesecu decembru zagotovijo tudi takšna nagrajevanja svojih zaposlenih.

Komentarji (3)

Pusti denar gr… (ni preverjeno)

youtube.com/watch?v=uB9ts2v5hsg
youtube.com/watch?v=cjO_rS-LeGs

Simple (ni preverjeno)

Očitno je Slovenija na tem področju južni jugo. Pri nas še nadur ne plačujejo kaj šele da bi nakazovali božičnice. Inšpektorji pa veselo na celoletnih dopustih. ŽALOSTNO.

vaza (ni preverjeno)

13 plačo so delavci večinoma že dobili. Pri nas se ji reče regres. Za božičnico pa se najbolj borijo tisti, ki bi vse župnike kastrirali in RKC zaprli.

Starejše novice