Trenutni župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič je danes vložil podpise podpore občanov in tako tudi uradno vstopil v boj za nov mandat na mestu župana.

V državi v zadnjih tednih intenzivno potekajo priprave na supervolilno jesen. Že prihodnji teden bomo volivci izbirali novega predsednika države, še mesec kasneje pa župane in člane občinskih svetov. 

Tako se tudi v Mariboru že odštevajo dnevi do lokalnih volitev, pri čemer pa se poraja vprašanje, ali bo mestna oblast obstala na svojem položaju, ali pa bo Maribor izbral novega župana.

Arsenovič vložil podpise podpore

Na novembrske lokalne volitve pa se intenzivno pripravlja tudi trenutni župan Saša Arsenovič, ki je danes predal potrebne podpisane in overjene obrazce podpore občinski volilni komisiji. 

V boj se tako podaja kot neodvisni kandidat liste Arsenovič za Maribor.

»Pregledali smo vse vloženo, številke držijo. Predvolilna tekma se lahko začne. Naš kandidat, dosedanji župan je zbral 1068 obrazcev za svojo kandidaturo,« je ob vložitvi povedal profesor književnosti in romantike ter kandidat na volitvah za mestni svet Andrej Brvar.

Energetika, samooskrbnost, diverzifikacijo energetskih virov ...

Kot prve pomembne tematike ob ponovni izvolitvi Arsenovič omenja predvsem energetiko, samooskrbnost in diverzifikacijo energetskih virov, kot tudi delo na področju kulture, šolstva, stanovanjske problematike in cestne infrastrukture.

»Neki taki čudni občutki so veselja in ponosa, da smo še vedno vedno ista ekipa skupaj. Da so naše dobro oziroma odlično delo naši volivci prepoznali. Edini sem, ki sem šel pravzaprav preveriti, ali je zaupanje meščank in meščanov pravzaprav prisotno in sem vesel, da sem še vedno edini nestrankarski kandidat,« je danes ob vložitvi povedal Arsenovič in ob tem dodal, da ni bilo lahko ta štiri leta, da je bilo veliko pritiskov, ampak je bilo hkrati tudi veliko postorjenega. 

Kdo še sestavlja Arsenovičevo listo?

Svojo kandidaturo na listi Arsenovič za Maribor na volitvah za mestni svet 20. novembra 2022 pa so med drugim že potrdili Andrej Bauman, direktor poslovne enote Vzajemne Maribor, Aljaž Bratina, vodja svetniškega kluba liste Arsenovič za Maribor, že omenjeni Andrej Brvar, podjetnica Špela Buždon, štajerski pediater leta 2021 Igor DovnikSebastijan Jaušovec​​​​​​​, Boris Ješovnik, kulturnica Zora Jurič, Nino Klinger, medicinska sestra Metka Koler in Jelka Kolmanič.

Med potrjenimi kandidati so še Tamara Kurnik, Maja Lampelj, Jure Legvart, Vid Lešnik, Eva Lozina, Uroš Marguč, podžupan Mestne občine Maribor Samo Peter MedvedKatarina Mejal, Milena MeškoBoris Munišič, tajnik Fakultete za naravoslovje in matematiko, Štefan Muraus, nekdanji ravnatelj osnovne šole Bojana Ilicha, Franjo NajiMatej Pavlič, Melita Petelin, Peter Podgorelec, Gregor Reichenberg, podžupan Mestne občine Maribor, Vincenc Virtnik, športni menedžer Tone Vogrinec in ginekologinja Renata Završnik.

»Z ekipo, ki je polna znanja in kompetenc, se ne bojim, da ne bi določenih projektov, ki so na poti, dokončali in pričeli z drugimi, ki bodo pomagali temu, da bo bivanje meščanov v mestu še boljše in da bomo uspeli še bolj povezati stanovanjsko gradnjo z gospodarstvom ter kreativnim razvojnim razmišljanjem in na ta način ohranjali tisto, kar je najbolj pomembno: kapital, ki ga imamo v znanju v regiji,« še poudarja Arsenovič.

Komentarji (40)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Trr (ni preverjeno)

upam da bo odletio kao usran golub

FrancHorvat (ni preverjeno)

Zdaj pa na zmago, toliko kot si ti naredil, ni do zdaj nihče. Maribor postaja boljše mesto.

Trr (ni preverjeno)

če bo on zmagal
si dam tiča na 30 cm dolge kose sekat
Zmagal bo tisti ki ima Golobovo podporo

In reply to by FrancHorvat (ni preverjeno)

Proti Bosancom (ni preverjeno)

svet24/clanek/novice/slovenija/janez-cigler-kralj-oba-dedka-sta-bila-v-partizanih-po-drugi-strani-pa-sem-tudi-globoko-veren
zurnal24/slovenija/intervjuji/kaksna-sprava-saj-slovenci-nismo-skregani-ne-bom-sel-k-masi-v-kocevski-rog

In reply to by FrancHorvat (ni preverjeno)

Lucijan (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Arsenović bo z lahkoto pometel z konkurenco, saj so sami neznanci razen smučarja za katerega pa obstaja resen dvom ali bi sploh lahko dočakal konec mandata.

Trat (ni preverjeno)

Tudi če ga ne ne marate mu je potrebno priznati, da kandidira s podpisi občanov in ne s podporo političnih prisklednikov.

Trr (ni preverjeno)

podpisi občanov
pa toliko podpisov res ni težko dobiti
in toliko bo tudi imel glasov na volitvah
in nič več

In reply to by Trat (ni preverjeno)

MB realist (ni preverjeno)

Ta balkanski bojevnik si je na stroške davkoplačevalcev zgradil in podredil celo infrastrukturo okoli svojih, z EU sredstvi nakradenih, zajedalskih neprimičnin! To, da ta psihopat pretepa 13 letne otroke in igra mestnega šerifa je pa zavržno vedenje! Boli njega za MB, samo zanj gre! To je neuki kelner ne župan! Ko pa vidim lopova Vogrinca, se primem za denarnico, hčere pa zaklenejo vrata od sob!

Heja (ni preverjeno)

Maribor24 pa obljavlja to, kar plača nekdo, prirejajo, manipulirajo ankete. Enako velja za BK TV. Kaki poden od portala.

Prundorf (ni preverjeno)

MARIBOR JE PROMETNI KAOS za kar je kriv župan ki ni sposoben ukrepati zoper samovoljo na komunali in prometu . Semaforji so prava norišnica za starejše in otroke ,ki jim ne uspe prehod čez cesto v 3 SEKUNDAH .

Legionar (ni preverjeno)

VOJKO FLIS naj bo novi župan . Njega bom volil .

Surfeiter (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

To ja, bravo! ... vsem povej koga boš volil ... in fsi ti bodo sledili ... in ali ti je ime Ivica?

In reply to by Legionar (ni preverjeno)

županka (ni preverjeno)

Ivica ti je nategnil mater
Pa Stevo
Pa Hasan
Pa Mehmed
Pa ringelšpilar Artukovič
pa še veliko drugih

In reply to by Surfeiter (ni preverjeno)

janban
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ne bit fauš in priznat, da je sposoben. Verjamem v zmago v prvem krogu. Vse ostalo bi bilo veliko presenečenje.

SLO (ni preverjeno)

Vojko Flis nebo presenečenje. Ima reference tako, da ne vidim težav. Za Maribor je dobro, da se po mandatu menja župan.

In reply to by janban

TABORČAN (ni preverjeno)

Če bo Vojko Flis Župan bo dal Golob ogromno denarja za Maribor
Zato dragi Mariborčani pazite kaj volite
Ali hočete razvoj z Flisom ali nazadovanje s obstoječim osebkom

In reply to by SLO (ni preverjeno)

totiborčan (ni preverjeno)

Nazadovanje? A se o istem Mariboru pogovarjamo? Poglej malo koliko se je naredilo v zadnjih štirih letih in koliko pred tem.

In reply to by TABORČAN (ni preverjeno)

županka (ni preverjeno)

a je tebi bik v glavo prdnil da si tak fuknjeni

In reply to by totiborčan (ni preverjeno)

IgorJaklic (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Privoščim mu zmago. Res je ogromno naredil v teh 4ih letih, daleč največ od vseh dosedanjih županov.

Surfeiter (ni preverjeno)

a je tebi bi v glavo prdnil da si tak fuknjeni

In reply to by IgorJaklic (ni preverjeno)

totiborčan (ni preverjeno)

Res je. Končno nekdo, ki nekaj naredi. Vedno pa bodo žalostni mali osebki, ki nasprotujejo vsemu novemu.

In reply to by IgorJaklic (ni preverjeno)

MatjazKola44 (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Končno nekdo, ki dela za mesto. Res je uredil neke stvari v okolici svojih lokalov, ampak so bile stvari nujno potrebne obnove, sicer pa tudi v ne-strogi center in okolico se je vlagalo. Pri nas na Pobrežju so uredili kolesarske steze in igrala za otroke.

Omenil bi še, da so ankete na določenih "lokalno" orientiranih medijih "nastavljene" proti trenutnemu županu. To se da enostavno preveriti s pomočjo matematike (upam, da se kdo loti), naj preveri samo korelacije pri glasovanju med različnimi kandidati ;) .

pohorskisvizec

Zmaga naj tisti, ki je najboljši, samo, da ni mirnica (oklicana lepotica)!

Surfeiter (ni preverjeno)

Evo ti plus ... kdo je najboljši, pa vemo fsi ...

In reply to by pohorskisvizec

grozno (ni preverjeno)

naredil najbolj zadolženo občino. Sebe rešil iz dolgov z provizijami skozi županovanje, za projekte in provizije pa zadolžil občane za 150 milijonov. bravo majstor, zakaj še ni v zaporu ? baje da se več predkazenskih postopkov vodi proti njemu. Na sliki pa Reichenberg, ki se je tudi fajn obogatil, prej je bil en revež, sedaj kot arsenovičev svak podžupan in angažiran pri vsakem gradbenem projektu, navzkrižje interesov koga briga, po srbsko, če komu to ni všeč, pa se mu odgrizne prst al pa zadavi.

andrej 57 (ni preverjeno)

Kaj ce bi se ti pozanimal, ce sta res svaka, ali je to samo v tvoji psihiatricni betici zrastlo. Zdravit se pojdi. ....naslov ulica ob železnici 30, mb

In reply to by grozno (ni preverjeno)

Eliot Ness (ni preverjeno)

Tale Arsenović se je izognil pozivu za vojno za Slovenijo, tako da je 1991. pobegnil v Nemčijo in tam raje zadovoljeval upokojenke pod krinko, da je učitelj tenisa za nemške upokojenke, ki hodijo na zdravljenje ob jezera! Zdaj pa vi primerjajte tega neizobraženega uličarja in tenisača/žigola z rednim prof. dr. Flisem, ki ima dokazano znanstveno in medicinsko kariero! Lahko smo srečni, da taki ljudje sploh kandidirajo za župana in se soočajo z balkanskimi malopridneži, ki MB podrejajo samo svojim interesom in dobičku! Tale dezerter bi moral biti preiskovan s strani NPU!

andrej 57 (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

A tebi se ni nihce povedal, da 91 leta ni bila splosna mobilizacija?...res nihce? Ali pa, nikjer nisi nic prebral o tem?

In reply to by Eliot Ness (ni preverjeno)

Eliot Ness (ni preverjeno)

100% je bila SPLOŠNA MOBILIZACIJA! Ne laži, izdajalec slovenskega naroda!

In reply to by andrej 57 (ni preverjeno)

andrej 57 (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Debil.

In reply to by Eliot Ness (ni preverjeno)

Surfeiter (ni preverjeno)

debil te naredo
tele mamino

In reply to by andrej 57 (ni preverjeno)

Miroslav (ni preverjeno)

Aršenovič naj spakira. Skregal je vse. Vsepovsod so parkirišča plačljiva. Idiot neandertalski. Ta most?! Katastrofa.

Gollob (ni preverjeno)

most se bo imenoval arsova budaleščina.

In reply to by Miroslav (ni preverjeno)

Tabor (ni preverjeno)

Skoraj en mesec da je malo cez jurja klosarjev zbrad da so ga obkrozli

Obubožana davk… (ni preverjeno)

Arsenović je nabil parkiranje davkoplačevalcem po MB do 19. ure in začel kasirati parkiranje celo pred stanovanjskimi bloki na Taboru, tako da ne moreš nikamor, ne da bi plačal za njegovo preseravanje, izsiljevanje in gradnje pred njegovimi gostilnami in nepremičninami! Temu na Balkanu rečejo reketing! Krade kot sraka. Prevarant, da mu ni para!

janban
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ti bi pa vse zastonj. Če, veš da krade ga po zakonu moraš prijavit.

In reply to by Obubožana davk… (ni preverjeno)

ovi (ni preverjeno)

- točno tak - po zakonu - kaj je že blo z ono sekirico- ??? ...sam vprašam...Zakon al Strah ?

In reply to by janban

ovi (ni preverjeno)

afna - janban- vprašanje naslovljeno tebi- in ?... po ZAKONU je potrebno obveščat javnost -ne ?

Sinetz (ni preverjeno)

Aja naredil je marsikaj za Maribor, a res??
Pa komu se vi lažete sami sebi al kaj?

Kaj je naredil za okolico kaj??? Tisti malecniski most tik pred tem da mi podvozje zabije v p… m….!!
Zaprl pol mesta da delamo take kroge če hočeš iz melja do Pohorja, da vmes pizda porabiš pol dneva!!!
Odjebi 🍌🍌🍌

Surfeiter (ni preverjeno)

Rajši volim klošarja kot pretepača otrok

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice