Šport Maribor vstopa v Javni holding Maribor.

Javni holding Maribor je preko svojih odvisnih družb Energetika Maribor, Mariborski vodovod, Snaga in Nigrad že od 3. februarja 2022 posredni večinski lastnik Športa Maribor, ki je bil statusno preoblikovan iz javnega zavoda v družbo z omejeno odgovornostjo. 

»S konverzijo terjatev povezanih podjetij do družbe Šport Maribor je Javni holding Maribor posredno postal njen večinski lastnik,« je ob tem dejal Andrej Rihter, direktor Javnega holdinga Maribor.  

V naslednjih mesecih pa bo Javni holding Maribor v skladu z načrti postal 100-odstotni lastnik Športa Maribor, ki se bo tako pridružilo ostalim šestim povezanim družbam v skupini. 

»Ustanovitev mariborskega holdinga pomeni začetek sodobnega korporativnega upravljanja, kar pod okriljem krovne holdinške družbe zagotavlja transparentno, učinkovito in odgovorno vodenje mariborskih javnih podjetij,« so sporočili iz holdinga. 

Vstop Športa Maribor v Javni holding Maribor bo predvidoma zaključen do sredine leta 2022.

Kot je holding še zapisal v sporočilu za javnost, strokovne službe Javnega holdinga Maribor družbi Šport Maribor na njihovo zaprosilo v tem času že pomagajo pri nalogah, kot so na primer priprava javnega razpisa za delovno mesto direktorja in povezanih dokumentov, pregled in uskladitev pogodb ter sodelovanje pri pripravi preostalih gradiv.

»Ob vključevanju dodatnih objektov za izvajanje športnih aktivnosti na območju Mestne občine Maribor je za zagotovitev ustreznega upravljanja športne infrastrukture in uresničevanja letnega programa športa, ki je v preteklih desetih letih močno nazadoval, ena prvih temeljnih nalog konsolidacija poslovodstva,« so zapisali.  

Spomnimo, da so v upravljanje Športa Maribor pred dobrim letom prešli tudi mariborski Skate park, Športni park Radvanje, Športni park Malečnik, Športni park Pobrežje, Nogometno igrišče Tezno, BMX proga na Taboru in Veslaški center Bresternica, letos pa bodo ta nabor dopolnile še žičnice in športne površine na Pohorju. 

Postopek imenovanja novega direktorja družbe Šport Maribor je v pristojnosti njenega nadzornega sveta; slednji bo na prihodnji seji izmed prijavljenih kandidatov na podlagi javnega razpisa odločal o imenovanju novega poslovodstva.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice