Mariborski podjetnik in kandidat za župana Mestne občine Maribor Saša Arsenovič je danes, ob 15. uri, zaključil zbiranje podpisov podpore za kandidaturo na novembrskih mestnih volitvah.

Zadostno število podpore je zbral že v prvih treh dneh, vendar so »zaradi izjemne mobilizacije številnih Mariborčank in Mariborčanov omogočili vsem zainteresiranim, da izrazijo svojo podporo do zadnjega dne,« so sporočili z liste Arsenovič za Maribor. A kljub temu je mariborski podjetnik župansko kandidaturo vložil s podporo SMC.

»Z veseljem sporočamo, da je bilo v tem tednu, ko je trajala akcija, zbranih 1439 overjenih obrazcev podpore. Za to nedvoumno manifestacijo želje, da se staro ne vrne, in za spremembo v Mariboru na bolje za vse, se iskreno zahvaljujemo in jo razumemo kot največjo zavezo, da kandidat Saša Arsenovič skupaj s svojo listo dosledno in nepopustljivo s svojim polnim angažmajem upraviči zaupanje in izpolni nemajhna pričakovanja našega mesta ob Dravi,« so sporočili pred vložitvijo kandidature.

Tako je Arsenovič skupaj s podporniki in sokandidati ob 18. uri vložil kandidaturo za župana mesta Maribor in svoje liste za mestni svet ter volilni komisiji predal vse zbrane glasove podpore. 

»Hvala Mariboru, Mariborčankam in Mariborčanom za to izjemno lepo izkušnjo, da smo uspeli v rekordnem času zbrati podpise. Že po treh dneh smo jih imeli dovolj, vendar je bilo na stojnicah tako prijetno, da smo rekli 'gremo do konca', da je imel vsak možnost oddati svoj glas. To nam daje krila, zagon za naprej. Uspeli smo v tem času tudi sestaviti nestrankarsko, neodvisno listo Arsenovič za Maribor, ki je tudi zelo strokovna, in verjamem, da bomo s podporo SMC uspeli zložiti zmagovito kombinacijo za delovanje v mestnem svetu in za sodelovanje z državo,« je po vložitvi kandidature za župana Maribora povedal Arsenovič.

Mislim, da nestrankarski sistem ne bi bil v redu

In kako pojasnjuje, da je župansko kandidaturo vložil kot kandidat SMC? »Ne vidim se kot župana, ki želi zmagati volitve in priti v službo. Želim biti župan, ki bi se s ponosom obrnil po štirih letih nazaj na delo ekipe in mislim, da za to potrebujem več kot samo mestni proračun. Računam tudi na državnega in na kohezijska sredstva in zaradi tega gremo v zgodbo skupaj. Če bi si pa kdo kdaj želel nestrankarski sistem, menim, da to ne bi bilo v redu,« je še zaključil mariborski podjetnik.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
styria (nepreverjen)

To pa so politične akrobacije in manipulacije :-)

Lepo je navlekel ljudi, da so hodli dajat podpise za neodvisno strankarsko kandidaturo ....

Mata (nepreverjen)

SMC tukaj si storil napako, brez SMC bi naredil več... Si pa izdal ljudi, ki so ti dali glas podpore.

Starejše novice