Gorazd Marinček, vodja Slovenskega E-foruma bo poskušal svoje zadržke o Magni urediti brez pritožbe.

Gorazd Marinček, vodja Slovenskega E-foruma, ki je napovedal pritožbo na okoljevarstveno soglasje Magni si je očitno premislil. Danes je za STA pojasnil, da bo poskušal svoje zadržke glede investicije Magne v Hočah urediti brez pritožbe.

Še naprej sicer opozarja na problematiko in bo skušal zavezi glede požarnega varstva in vode vpisati v okoljevarstveno dovoljenje, ki ga mora Magna še pridobiti.

Če soglasja ne bo, se bo pritožil

Jutri sredi dneva bo znano, ali je ministrstvo za okolje in prostor pritrdilo Marinčku in dalo zeleno luč za dopolnitev okoljevarstvenega dovoljenja. Če se bo to zgodilo, bi se s tem izognili pritožbi in tudi zmanjšali pritisk na časovne roke.

»Če soglasja ne dosežemo, mi do naslednjega petka ostane možnost pritožbe,« je še dodal za STA.

Še enkrat je poudaril, da zahteve E-foruma, niso take, da se gradnja lakirnice v Hočah ne bi smela začeti. Ob tem je spomnil na grožnje in pritiske javnosti, ki so se sprožili ob njegovi napovedi morebitne pritožbe na okoljevarstveno soglasje Magni, zaradi katerih je moral celo zaprositi za policijsko zaščito.

»S to rešitvijo gradnje ne oviramo več, okoljevarstveni standardi pa so vseeno uveljavljeni,« je pojasnil za STA in dodal, da sta pitna voda in zdrav zrak enako pomembni kot nova delovna mesta.

Kot je Marinček pojasnil že pred dnevi, v E-forumu predlagajo, da se izdela vplivno območje v primeru katastrofalnega požara ter da se investitorju naloži neprestano skrb za zmanjševanje porabe pitne vode v tehnološke namene.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice