Predstavljamo kdo bi lahko prihodnje leto naskakoval županski stolček. Šušlja se o številnih zanimivih imenih. Pa imajo županske ambicije?

Čeprav so lokalne volitve na sporedu šele jeseni 2018, se tiha predvolilna kampanja že začenja. Po mariborskih ulicah je že možno slišati imena morebitnih kandidatov, ki bi se zoperstavili zdajšnjemu županu Andreju Fištravcu, ki pa še ni odločen, ali bo za vnovičen mandat sploh kandidiral.

Na občini smo preverili govorice ali se Andrej Fištravec prihodnje leto dokončno poslavlja od županskega stolčka

»Župan dr. Andrej Fištravec bo svojo odločitev o morebitni vnovični kandidaturi sprejel, ko bo za to čas. Sedaj vse napore vlaga v uresničevanje svojega zastavljenega programa in napredka mesta Maribor in širše regije,« so za naš medij povedali na MO Maribor.

Namesto njega dosedanji podžupan?

Za morebitnega njegovega naslednika se omenja sedanji podžupan Mestne občine Maribor Saša Pelko, ki je v zadnjih časih zelo aktiven. Namesto župana se v javnosti velikokrat pojavlja pri razkritju novih projektov, prav tako pa sam na družbenih omrežjih napoveduje prihajajoče projekte, ki segajo nekaj let v prihodnost.

Na občini trdijo, da Saše Pelka županski stolček naj ne bi mikal, podpira pa župana Andreja Fištravca pri aktualnih projektih. Možno je, da v zadnjem času tipa županski kruh. Kdove, morda ga prihodnje leto dovolj zamika, da poskusi s kandidaturo.

Za zdaj znan le en kandidat

Edini do zdaj znani kandidat na volitvah prihodnje leto je kandidat Slovenske ljudske stranke. Ta je zelo pohitela in že pred meseci predstavila Janeza Jemca kot svojega kandidata za župana Maribora.

»Maribor zdaj, in to takoj,« je udaren slogan Janeza Jemca, ki pravi, da je večina prebivalcev Maribora apatičnih, saj vsi samo debatirajo po gostilnah in bifejih v praksi pa se ne zgodi nič. Prav iz tega razloga je prepričan, da je potrebno v Mariboru vzbuditi radovednost, ki bo ljudi pripravila do aktivnega razmišljanja in predvsem vključevanja v mestno politiko, ki po besedaj Jemca, to nujno potrebuje.

Se bo vrnil Kangler?

Pred tremi tedni so se po Mariboru pojavili plakati s vsebino »Kangler vrni se«, ki so znova zbudili govorice, da se prihodnje leto na volitvah vrača nekdanji župan Franc Kangler, katerega je odstavila ulica.

Na naše neposredno vprašanje ali ga znova mika mariborski županski stolček je sprva odgovoril, da o tem še ni razmišljal, saj da za to nima časa. A nato je nakazal, da bi se v njegovih mislih lahko rojevala ideja o povratku.

Mnogi si želijo uspešnega Arsenovića

Ko beseda nanese na mogoče županske kandidate si številni Mariborčani zaželijo uspešnega podjetnika Sašo Arsenovića. Številne uspešne zgodbe kot so Tako's, Rožmarin, Hotel in Gostilna Maribor in druge dajo ljudem misliti, da bi se Arsenović enako uspešno znašel tudi v politiki.

A vsaj za zdaj, se sam v politiki ne vidi. Kljub temu pa je pred časom za Mariborinfo povedal, da bi ga županski stolček nekoč v prihodnosti vendarle lahko zanimal.

Večni kandidat Auer ali pa morda Drago Cotar?

Omenja se tudi večni kandidat Stojan Auer, ki je že večkrat razkrival županske ambicije, a nikoli ni uspel. Morda pa končno uspe prihodnje leto?

Med najbolj tihimi kandidati se omenja predsednik NK Maribor in nekdanji predsednik uprave Zavarovalnice Maribor Drago Cotar. Upokojenec, bi lahko jadral na valu podpore privržencev nogometnega kluba, zadetek v polno za njegovo kampanjo pa bi bila morebitna rešitev za nujno potrebno obnovo Ljudskega vrta. Te pa za zdaj še ni na vidiku.

Lokalne volitve prihodnje leto so še zelo oddaljene, a iz meseca v mesec se bo tiho tipanje začelo spreminjati v pravo predvolilno kampanjo.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
VesnaD (nepreverjen)

Edini primeren kandidat od omenjenih v članku bi bil Aresnovič, ki pa ni tako nor, da bi šel v župajovanje. Verjetno. Mogoče kdaj, ko bo v "penziji". :) A on mi deluje od vseh naštetih morebitnih edini sposoben za to funkcijo.

Starejše novice