Saša Arsenovič o Gostilni in Hotelu Maribor, o novih načrtih pa tudi o županskem stolčku.

"Življenje nas vodi po nepričakovanih poteh," beremo prvo vrstico dobrodošlice na meniju v kavarni Hotela Maribor in pomislimo, ali je lastnik Saša Aleksander Arsenovič imel v mislih svojo življenjsko pot. Ta je tokrat zacvetela na trenutno zmedeni Koroški ulici in to v Gostilni in Hotelu Maribor. Stavba, v kateri je delovala najstarejša pivovarna Dravske banovine, je dolgo klicala po prenovi, z njegovim nakupom (od osmih različnih lastnikov) pa je ponovno zaživela.

Domača hrana, pivo in Maribor

Pot je bila dolga, izziv velik, a danes je znova v ospredju domača hrana in ime Maribor. "Izziv je bil ponovno najti prvino, ki ga je ta stavba že nekoč imela, poiskati tisto najboljše, revitalizirati stvari, najti nove vsebine, skladno s tem, kar je že nekoč bilo," pojasnjuje Arsenovič in v isti sapi dodaja: 

"Da pokažemo, da znamo narediti nekaj, kar bo ponos tako nam meščanom, kot tudi turistom, ki se bodo navdušeni vračali, s tem pa nam omogočali dodatna delovna mesta. To je izziv, biti dober."

Princeska je vzletela

Nekdanji profesionalni teniški igralec prizna, da je pričakoval težko in dolgotrajno obnovo: "Trajalo je približno leto več, ker so bili problemi tako s konstrukcijo, kot potem tudi s finalnimi deli, vendar smo vedno bolj razumeli, kako dobro princesko imamo in smo želeli, da bo zdaj kmalu vzletela." Danes Gostilna in Hotel Maribor kaže bistveno več zgodovine, kot kadarkoli prej, prav tako je objekt po besedah Arsenoviča tudi tehnološko tako dobro narejen, kot ni bil še nikoli.

30 novih zaposlitev v mestu

"Mislim, da je lažje graditi, kot pa se ukvarjati z vsebino, z ljudmi, ena velika naloga je, da 30 novih zaposlenih damo na isti imenovalec, jih naučimo, jim predamo našo vizijo, zgodbo, in potem delo z gosti, ki se ga zelo veselimo. Zdaj se je zgodba komaj začela," poudarja Arsenovič. 

In kaj je cilj? "Želimo si, da bi se turisti ali pa poslovni partnerji naših podjetij v Mariboru in okolici počutili pri nas kot doma."

Naslednji na vrsti? Žički dvor

Ni skrivnost, da mariborski podjetnik, ki je med drugim tudi lastnik restavracije Rožmarin, že nadaljuje z novim projektom. Pred leti je kupil Žički dvor na Lentu, s katerim je po njegovih besedah nespoštljivo delalo več generacij: "Smo dlje, kot pa je videti. Arheološka izkopavanja so že za nami. Tako da, če boste pridno k nam hodili na pivo, bomo lahko tam tudi začeli kaj početi." 

Skrb za mesto, županska kampanja ali oboje?

Prav vsi ti projekti so zagotovo eden izmed razlogov, zakaj ulica govori. Govori o tem, da Arsenoviča mika županski stolček. Pa ga res? 

"Mika me v smislu tega, da rad ustvarjam. Žal gradnja tega objekta ni bila tako poceni, kot je bila ta nepričakovana kampanja. Sam te želje nisem nikoli izrazil, nimam je, ampak počutim se mladega in mogoče pa ... Nekoč," odgovorja Arsenovič in pušča napetost v zraku.

Vse kaže, da bo življenje Saša Arsenoviča še naprej vodilo po nepričakovanih poteh. Kdo ve, morda celo do županskega stolčka ...

Starejše novice