FOTO: Jan Rozman
Magna se tudi kadrovsko vse bolj pripravlja na septembrsko testno proizvodnjo in februarski začetek serijske proizvodnje. Preverili smo, kaj pravijo o plačah, ki jih ponujajo svojim delavcem.

Gradnja tovarne Magne v Hočah napreduje s polno paro in čez tri mesece se bo že začela testna proizvodnja v lakirnici v neposredni bližini mariborskega letališča. Tako se Magna v zadnjem času tudi kadrovsko izrazito krepi in že v naslednjem mesecu bo hoška Magna že imela zaposlenih več kot 100 ljudi, čeprav se bo serijska proizvodnja zagnala šele meseca februarja.

Nekateri v Gradcu, drugi že v Hočah

V tovarni v Gradcu se za potrebe dela v Hočah že dalj časa usposablja 66 zaposlenih, so za Mariborinfo potrdili pri Magni. Ti bodo z delom v Hočah pričeli takoj po zaključku usposabljanja.

Čeprav je bodoča Magnina tovorna v neposredni bližini mariborskega letališča še gradbišče, je že zdaj v Hočah zaposlenih 22 oseb.

»18. junija bo zaposlenih dodatnih šest oseb, 1. julija pa še 12 novih zaposlenih, skupno torej 40,« za Mariborinfo pojasnjujejo pri Magni. Z julijem bo tako za potrebe tovarne v Hočah zaposlenih že skupno 106 ljudi.

Magna išče nove sodelavce

To število pa bo že kmalu preseženo, saj ima Magna trenutno razpisanih še dodatni sedem prostih delovnih mest.

»Iščemo sodelavce na področju vzdrževanja, kakovosti, servisnih služb in nadzora v proizvodnji. Število in vrsta prostih delovnih mest, ki jih razpisujemo, se spreminja skoraj vsak dan,« pojasnjujejo pri Magni.

FOTO: Jan Rozman

Magna že začela s pridobivanjem dokumentacije za drugo fazo, ki prinaša dodatnih 1500 zaposlitev

Prva faza projekta bo tako uradno končana februarja prihodnje leto, ko se bo v lakirnici zagnala serijska proizvodnja. Lakirnica bo zaposlovala 404 ljudi, pri tem pa se pri avtomobilskem gigantu ne mislijo ustaviti. V načrtu imajo namreč kar štiri faze in pravo avtomobilsko proizvodnjo.

Kot smo poročali včeraj, je Magna pred dnevi že oddala vlogo za okoljevarstveno soglasje za drugo fazo. »Pridobitev okoljske dokumentacije še ne pomeni takojšnjega pričetka izvajanja druge faze naložbe,« so pojasnili pri Magni in dodali že večkrat omenjeno dejstvo, da bo morebitna širitev hoške proizvodnje odvisna od povpraševanja na trgu in naročil.

Druga faza projekta Magne v Hočah bi prinesla dodatnih 1500 zaposlitev, sodeč po vlogi za okoljevarstveno soglasje pa bi se v avtomobilskem obratu delalo v treh 7,5-urnih izmenah. Na uro bi v Magnini proizvodnji izdelali 24 karoserij. Od tega 12 iz jeklene in 12 iz aluminijeve pločevine. Delavci bi bili v proizvodnji avtomobilov za vikende prosti, saj naj bi se delalo le od ponedeljka do petka. Tovarna avtomobilov Magne Steyr bo sodeč po vlogi, ki so jo oddali na Agencijo RS za okolje in prostor, v primeru uresničitve druge faze projekta letno proizvedla 126.900 avtomobilov na leto.

Ob proizvodnji karoserij bi v Magni izdelovali tudi avtomobilska vrata, pokrove motorjev, vrata prtljažnikov in manjše pokrove, ki so del karoserije, je še razvidno iz vloge za okoljevarstveno soglasje za drugi del faze. Ob vsem tem bodo ob tovarni postavili še testni poligon in analitični center za testiranje avtomobilov. V sklopu obrata bo stala tudi avtopralnica, izdelane avtomobile pa bodo odpošiljali po železniškem tiru.

Kakšne plače bodo v hoški Magni?

Večina izmed doslej izbranih delavcev prihaja iz štajerske regije, za Magnino tovarno v Hočah pa je po njihovem mnenju dovolj kvalificiranih delavcev, je pred časom potrdil naš vir blizu Magne. Delavce Magna dobiva tudi z dovolj atraktivnimi plačami, ki so nadpovprečne za avtomobilsko industrijo v Sloveniji.

»Magna v vseh državah, v katerih ima obrate, ponuja konkurenčne in stimulativne plače,« so za Mariborinfo povedali pri Magni.

Po njihovih besedah se dobro zavedajo pomena ustrezno usposobljenih in motiviranih delavcev, saj so ti pogoj za doseganje visoke kakovosti njihovih storitev. Plače so sicer odvisne od vrste delovnega mesta, usposobljenosti, pomemben del plače pa bo v Magni predstavljala tudi kakovost dela posameznega delavca.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kakšne plače … (nepreverjen)

Starejše novice