Potem ko so imeli bančni računi družbe SHS Aviation, ki je lastnik Aerodroma Maribor, tri dni vpisano rezervacijo sredstev, so zdaj znova prosti bremen.

Kot smo včeraj poročali, so bili bančni računi SHS Aviation od petka blokirani. Še včeraj popoldne sta bili po uradnih evidencah Ajpsa vpisani rezervaciji sredstev na dva bančna računa družbe, odprta pri banki Intesa SanPaolo. Kot je razvidno iz registra pri Ajpsu, so vsi trije bančni računi družbe, ki je lastnik najemnika mariborskega letališča, zdaj prosti bremen.

Vir: Ajpes

SHS Aviation: Blokiran je bil en račun, razlog procesni stroški

Kljub temu, da je na spletni strani stop-neplacniki.si razvidno, da so bili vsi trije bančni računi SHS Aviation med 10. in 13. majem pod blokado, v registru Ajpsa pa sta bila z rezervacijo še včeraj popoldne obremenjena dva računa, v podjetju s kitajskim kapitalom še vedno trdijo, da je bil blokiran le en račun.

Na spletni strani stop-neplacniki je razvidno, da so bili bančni računi SHS Aviation med 10. in 13. majem pod blokado.

Podrobnosti glede blokade oziroma rezervacije na bančnem računu za Mariborinfo niso želeli razkrivati, saj so po njihovih besedah zasebno podjetje in tega niso dolžni deliti z javnostjo.

So pa pri SHS Aviation za Mariborinfo pojasnili, da je do zaznambe prišlo zaradi procesnih stroškov, ki so nastali pri izterjavi, ki jo je sprožil en izmed njihovih dobaviteljev, s katerim so bili v sporu. Kot smo že včeraj poročali je šlo za terjatev v višini le nekaj sto evrov.

S pravno osebo v zasebni lasti naj bi bili v sporu zaradi nezadovoljstva z opravljeno storitvijo. Z njim naj bi se nato pogodili in ga že izplačali, sam pa očitno ni ustavil izvršbe ter naj bi zato nastali procesni stroški. Minule dni so pri SHS Aviation tako kljub že prej izpolnjeni obveznosti do dobavitelja poravnali še procesne stroške in tako svoj bančni račun rešili zaznambe.

Zagotavljajo, da državi niso dolžni nič

Prav danes je tako Aerodrom Maribor po naših informacijah poravnal še majsko najemnino za Letališče Edvarda Rusjana Maribor. Namigovanja, da bi lahko bila rezervacija sredstev na bančnem računu posledica dolgov do davčnih organov, so v družbi SHS Aviation zanikali in zagotovili, da do države nimajo nobenih dolgov.

Račun, ki je bil po besedah SHS Aviation blokiran en dan, naj bi bil njihov sekundarni račun in ga ne uporabljajo za redno poslovanje.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice