Danes so Socialni demokrati predstavili svojo kandidatko, ki so jo »skozi širši konsenz stranke potrdili za županjo Mestna občine Maribor«.

Za kandidatko so izbrali Mariborčanko Alenko Iskro, ki je svojo poslovno pot pričela v družbi Terme Maribor in jo po skoraj 25 letih, leta 2011, zaključila kot predsednica uprave. Izkušnje je nato za dve leti prenesla v Rimske terme, medtem ko danes vodi svoje socialno podjetje, zadrugo.

»Verjamemo, da je kandidatka najboljša rešitev. Verjamemo, da je pravilni odgovor za mesto Maribor. In verjamemo, da bo podala pravilne rešitve za trenutno nastalo situacijo,« so jo predstavili Socialni demokrati.

Tako je danes nastopila v vlogi njihove županske kandidatke. »Osebno, Alenka Iskra, sem se odločila za to pot, ker mi je mar za naše mesto in si želim napredka. Kot vidim zadevo, smo v zadnjih letih bili priča ne najuspešnejšemu vodenju. To vidimo skozi kar nekaj nerealiziranih ali neuspešno realiziranih projektov, kot to, da smo spremljali in pričakovali realizacijo obljub, ki so jih napovedovali župani. A le malo tega smo na koncu lahko videli tudi kot uspešno realizirane projekte,« je uvodoma nagovorila zbrane na današnji predstavitvi.
 

»Z mojimi izkušnjami in veliko podporo Socialnih demokratov Maribor, s katerimi zaključujemo pripravo dobrega, prebojnega, k napredku usmerjenega, ciljanega in strateškega in nenazadnje socialno usmerjenega programa po meri občank in občanov, bi brez tega tima ne sedela tukaj in ne bi predstavljala te zadeve,« je potrdila in dodala, da bo predstavitev programa v sledečem tednu. 

Pri tem je povedala, da je v Mariboru treba prenehati z megalomanskimi projekti: »Socialni demokrati bomo pripravili projekte, ki bodo dobri za mesto in bodo podprti z realnimi in, seveda, izvedljivimi resursi in možnostmi. Kajti megalomanstvo ni dalo nikoli dobrih rezultatov.«

Ob tem je dodala, da moramo prekiniti z delnimi rešitvami problemov in kot primer navedla ureditev prometa na Koroški cesti. Izpostavila je tudi slab pristop h korporativnemu upravljanju občinskih podjetij in drugih ustanov v mestu – »s prehitrim in neprestanim menjavanjem vodstev v občinskih podjetjih in zavodih, saj s tem ne zagotavljamo stabilnosti razvoja teh podjetij, ne omogočamo zadovoljnih zaposlenih in ne dajemo zadovoljstva občankam in občanov pri izvajanju teh storitev«.

»Taktiziranje z imenovanjem podžupanov, ki seveda morajo biti tudi v mestnem svetu, to ni moj način dela. O imenih bo še čas govoriti v prihodnosti, najprej je tukaj naš program, ki ga bomo v kratkim predstavili.«

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice