FOTO: Mediaspeed
Za kandidaturo za županjo Mestne občine Maribor in za nastop s svojo listo na volitvah v mestni svet se je odločila tudi Melita Petelin.

Pri tem dodaja, da za kandidaturo ne išče podpore političnih strank, temveč bo to poiskala med občankami in občani. Tako bo za kandidaturo pričela zbirati podpise v ponedeljek, 3. septembra.

»Že dalj časa me vedno več someščank in someščanov nagovarja in podpira k odločitvi, da kandidiram za županjo Maribora. Zagotovo sem jih s samostojno držo mestne svetnice spodbudila, da v meni vidijo novo in neobremenjeno moč, da se Maribor vrne na tisto mesto, ki je pred leti zasedalo in mu zagotovo pripada,« je povedala o svojem vzgibu za kandidaturo.

Prizadevala si bo, da bo Maribor zopet »enakovreden partner in spodbujevalec dobrih energij v kulturi, gospodarstvu in sociali«.

»Naj bo mesto medgeneracijskega sožitja, mesto velikih priložnosti, mesto turizma, športa in drugih prostočasnih dejavnosti. Znova naj daje priložnosti mladim znanstvenikom, zdravnikom in vsem intelektualcem, ki ga trenutno zapuščajo in življenjske izzive iščejo celo v tujini. Bodimo spet priložnost za vse, omogočimo jim osamosvojitev in uporabo znanj, ki so jih pridobili z izobraževanjem in s svojim delom. Dajmo jim delo, pomagajmo jim zgraditi lasten dom in jim omogočimo uspešno pot do želenih ciljev.«

Tako računa na podporo družine, prijateljev, številnih občank in občanov Maribora in zagotavlja, da bo ravno pri naštetih v ključnih trenutkih dobila moč za delovanje po etičnih načelih in potrebnih strokovnih kriterijih. Zatrjuje, da bo delovala v dobro vseh ter da bo ob spoštovanju in povezovanju vseh njeno poslanstvo županje udejanjeno.

»Bodimo spet Maribor,« je še dodala.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
styria (nepreverjen)

Ta prava ... Privat biznis only!

Starejše novice