Svojo župansko kandidaturo je v luči napovedi sobotnega maratona plavanja v reki Dravi predstavil Aleksander Kamenik, mariborski aktivist za živali in ustanovitelj Združenja varnih hiš Nova Slovenije.

Aleksander Kamenik je minuli torek kot prvi uradno vložil kandidaturo za župana in člana mestnega sveta v Mestni občini Maribor. V soboto od 11. ure naprej pripravlja dobrodelni dogodek - Plavanje do onemoglosti, kjer bo ob zbiranjem hrane za živali letos prvič zbiral denarna sredstva za pomoč socialno ogroženim družinam v Mariboru.

Denar ljudem, namesto potovanj na Kitajsko

»Kot župan bi si prizadeval za čim manjše socialne razlike med prebivalci. Zdi se mi neprimerno, da je občina porabila toliko denarja za potovanja na Kitajsko. Ta denar bi lahko razporedili med družine z veliko otroki in tiste s slabimi plačami. Poznam na desetine upokojencev, ki jim po poravnavi vseh stroškov ostane le 70 evrov. In to so ljudje, ki so trdo delali po 40 let,« je del programa predstavil Kamenik.

V primeru izvolitve obljublja, da bo vsem mariborskim otrokom priskrbel brezplačno kosilo v šolah. Posvetil bi se tudi starejšim, za katere bi po krajevnih skupnostih prirejal plesne večere, kjer bi se lahko starejši sprostili, razveselili in obenem izmenjali mnenja ter težave v mestu.

Lent bi oživel z električnimi čolni

»Ne želim obljubljati velikih investicij, ne morem obljubiti, kaj se bo gradilo, saj nisem seznanjen s stanjem na občini,« priznava in dodaja, da ne bo obljubljal delovnih mest, saj ne želi razočarati Mariborčanov. Celotnega programa svoje stranke še ne želi razkriti, saj se boji, da si ga bodo prilastili drugi. Je pa razkril del svojih načrtov, kako bi oživel mesto.

»Kaj bi Lentu manjkalo, če bi bili zgrajeni pomolčki za privez električnih čolnov? Poleti bi se vozili brez hrupa, brez šuma. To bi bila enkratna oživitev!« je napovedal živalski zavetnik, ki v Mariboru že vrsto let nudi tudi zatočišče za ženske v varni hiši.

Ponovno vpeljal Živalsko policijo

Kot dolgoletni borec za pravice živali bi veliko pozornosti namenil skrbi za živali. Tako bi znova oživel Živalsko policijo, ki jo je pred leti preko evropskega projekta že vodil, a jo nato po posredovanju pristojnih organov moral ukiniti. Skušal bi spremeniti tudi urnik sprehodov v azilu za živali, kjer po njegovih besedah številni psi trpijo zaprti v celicah.

»Več bi izkoriščal možnost za pridobitev nepovratnih in povratnih sredstev iz Evropske unije. Županovo vozilo, za katerega je letno namenjenih deset tisoč evrov, bi poklonil socialno ogroženim in starejšim,« je še napovedal in dodal, da bi kot župan mesečno na javnih mestih v Mariboru prirejal javna zborovanja, kjer bi imeli možnost govora tako on kot občani.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice