Foto: Patrik Rek
V Študentskem kulturno-prireditvenem centru ŠTUK bodo v septembru v okviru Šourocka potekali trije glasbeni večeri, tekom katerih bomo lahko prisluhnili petnajstim mladim slovenskim glasbenim skupinam. Finalni večer bo na sporedu 19. oktobra.

Na velikem odru mariborskega prireditvenega centra ŠTUK se s 7. septembrom začenja Šourock, ki že 19 let gosti dijaške in študentske glasbene skupine iz najrazličnejših slovenskih krajev. 

Organizator omenjenega glasbenega natečaja, Študentska organizacija Univerze v Mariboru, nastopajočim vsako leto zagotovi edinstveno glasbeno izkušnjo, najbolj nadobudni skupini pa še nagrado v vrednosti tisoč evrov in lepo število koncertov, s čimer ji želi pomagati na glasbeni poti, katere začetek je za mlade glasbenike v večini primerov vse prej kot enostaven.

Skupine letošnjega Šourocka se bodo predstavile 7., 14. in 21. septembra. 

Dogodki se bodo začenjali ob 20. uri v Študentskem kulturno-prireditvenem centru ŠTUK.

Tri skupine po izboru komisije (Robert Novak, Matic Jereb, Matic Mlakar, Denis Jančič in Marko Furek) in ena po izboru publike bodo zaigrale še 19. oktobra v finalu, ko bomo na odru videli tudi aktualne zmagovalce festivala Jet Black Diamonds.

Člani ekipe Šourocka poudarjajo, da so poleg organizatorjev in glasbenikov pomemben člen slehernega glasbenega dogodka prav obiskovalci. 

Zavedanje o pomembnosti žive glasbe in obiskovanja koncertov organizatorji izražajo še s sloganom »V ŽIVO JE ŽIVO!«, za katerega želijo, da postane temeljno vodilo slovenske (in širše) glasbene scene.

»Koncerti v živo so dogodki edinstvene narave. Predstavljajo prostor, znotraj katerega se med izvajalci in poslušalci ustvarja posebna energija, ki je ni moč čutiti ob poslušanju glasbe na spletu ali raznih napravah. Gre tudi za krepitev vezi med glasbeniki in oboževalci in izkazovanje podpore določeni glasbeni kulturi oziroma sceni, kar na daljši rok pripomore k preživetju te scene. Zatorej obiskujmo glasbene dogodke, podpirajmo (mlade) bende in prispevajmo h kakovostnemu razvoju (slovenskega) glasbenega prostora!« ob tem dodaja vodja projekta Anej Pevec

Starejše novice