Foto: Žan Osim
Zbrali smo nekaj predlogov, kam se lahko odpravite ta konec tedna.

Kam torej ta konec tedna? V petek, 12. januarja, v Vetrinjcu vabijo na prve karaoke v letu 2024. Te se bodo začele ob 20. uri. 

Ob 19. uri se bodo zbrani v kavarni Kavenija zavrteli ob ritmih latino glasbe pod vodstvom DJ-a MasterG. Poskrbljeno bo za brezplačno učenje osnovnih korakov.  

V Pisarni bo ob 21. uri trivia večer Pamet v glavo: sprehod skozi leto 2023. Za udeležbo na dogodku je potrebna prijava. 

V Kazinski dvorani SNG Maribor bo ob 19.30 koncert opernih arij ob 100. obletnici rojstva ene največjih umetnic 20. stoletja, operne dive Marie Callas. 

Vroče bo v Niagari. Znani in zloglasni DJ Aima Vittori, ki je delil odre z velikimi imeni, kot so Rasta, Senidah, Relja, Inas, Breskvica, MC Stojan in Devito, prinaša edinstveno mešanico dveh žanrov: Reggaetona in Balkatona.  

Vir: Niagara

Pravoslavno novo leto 

V soboto, 13. januarja, bo v Unionski dvorani Maribor čas za eno najslavnejših prazničnih glasbenih tradicij – oratorij Mesija. Pod vodstvom Garyja Gradna bodo drugo leto zapored v Sloveniji izvedli to veličastno delo z baročnim orkestrom. Koncert se bo začel ob 18. uri. 

Srpsko kulturno društvo Maribor v hotelu Draš pripravlja proslavo pravoslavnega novega leta. Obljubljajo nepozabno glasbeno avanturo s pevci Zvezd Granda: Stefanom Kosmajcem, Ivanom Dimkovskim in Danijelom Kneževićem. 

V Ventrinjcu – BarCoda ob 21.30 vabijo na prvo pravo koncertno mini-razpaljotko – varaždinske izvirneže KRANKS. 

Se vam 'lušta' slovenske glasbe? V Niagari bo v soboto Slovenski večer v sodelovanju z DJ Horvat. 

Vir: Vetrinjc - BarCoda

Za drugo aktualno dogajanje spremljajte koledar dogodkov na Mariborinfo.

Starejše novice