Študentska organizacija Univerze v Mariboru je razpisala natečaj za najboljšo mlado glasbeno skupino. Natečaj ŠOUROCK, eden najbolj uveljavljenih tovrstnih dogodkov za mlade neuveljavljene glasbene skupine v Sloveniji, se bo odvil še 17. sezono.

Študentska organizacija Univerze v Mariboru je izdala razpis na natečaj za študentske/dijaške glasbene rock skupine »ŠOUROCK '20«. Razpis je objavljen na spletni strani www.sourock.si, rok za prijavo je 2. marec 2020. Koncertna sezona se začne v aprilu.

Študentska organizacija Univerze v Mariboru tako že vrsto let pomaga mladim glasbenikom na njihovi glasbeni poti in jih hkrati nagradi za ustvarjalnost. Zmagovalna zasedba bo prejela nagrado v vrednosti 1000 evrov, podporo pri grajenju glasbene poti in več nastopov po Sloveniji. 

Na razpis se lahko prijavijo glasbene skupine, ki imajo vsaj polovico članov s statusom študenta ali dijaka v skladu z veljavno slovensko zakonodajo, imajo repertoar vsaj dveh skladb, od katerih mora biti vsaj ena avtorska.

Glasbene skupine, ki bodo izbrane na podlagi posnetka in opisa, se bodo na odru Študentskega kulturno-prireditvenega centra ŠTUK predstavile v treh večerih. Skupine, ki bodo pokazale največji potencial, se bodo predstavile še v velikem – finalnem večeru, ki bo 6. maja 2020. Tudi v letošnji izvedbi bodo dodatno glasbeno skupino izglasovali obiskovalci.

»ŠOUROCK se je v vseh teh letih uveljavil kot najbolj uveljavljen in največji glasbeni natečaj za mlade glasbene skupine. Odlikujejo ga predvsem strokovna in zavzeta ekipa, pristen »rockovski« duh, skrb za mlade bende, njihovo prihodnost in kakovosten razvoj slovenskega glasbenega prostora nasploh, spoštovanje ustvarjalcev avtorske glasbe in spodbujanje povezovanja ter izmenjevanja izkušenj med mladimi talentiranimi glasbeniki. Da je ŠOUROCK dobra odskočna deska, pričajo zgodbe nekaterih skupin preteklih let, ki so s svojimi nastopi in ustvarjalnostjo že pustili pečat. Verjamemo, da nam tudi letos uspe izbrati kakovostne ustvarjalce glasbe in vsaj eni izmed skupin pomagati pri preboju na glasbeno sceno,« dodaja vodja projekta Anej Pevec.

Nagrada v vrednosti 1000 evrov

Študentska organizacija Univerze v Mariboru bo zmagovalni skupini natečaja, ki jo bo izbrala strokovna žirija, podelila nagrado v višini 1000 evrov, pri čemer se lahko skupina odloči med studijskim snemanjem, nakupom glasbene opreme ali promocijskim materialom in komunikacijsko podporo do konca leta 2020. 

Prav tako pa so zmagovalcem zagotovljeni nastopi na festivalih Gora Rocka, Festival Lent (Mladinin oder), Lampiončki, Studio Glas podzemlja, Šourock 2021 in najmanj pet klubskih koncertov.

Preberite še

Starejše novice