»Eden izmed pomembnejših ukrepov je ta, da smo dovajanje svežega zraka v nakupovalnem središču povečali do maksimuma,« v intervjuju razkriva center managerka Europarka Simona Mandl.

Europark Maribor je v korona letu 2020 praznoval okroglo 20. obletnico. Nakupovalno središče, ki diha z mestom, se je znašlo v »novi realnosti«, razkriva center managerka Simona Mandl in pojasnjuje, da je ob virtualnem praznovanju rdeča nit leta 2020 predvsem varno nakupovanje.

Leto 2020 je bilo posebno v več pogledih. To je bilo jubilejno leto tudi za Europark, saj ste praznovali okroglo 20. obletnico. Kako bi opisali leto 2020 z vidika Europarka, kako ste se prilagodili »novi realnosti«?

»Preteklo leto je bilo seveda tudi za nas precej drugačno. Spomladi smo se znašli pred zahtevnim izzivom in treba se je bilo hitro odzvati. Predvsem smo se osredotočili na to, da našim obiskovalcem še naprej zagotavljamo popolnoma varno nakupovanje. 

Varnost in dobro počutje naših obiskovalcev sta pri nas od nekdaj na prvem mestu, zato smo že od samega začetka sprejemali dodatne preventivne ukrepe. Tako smo še pred uradno razglasitvijo epidemije uvedli dodatne higienske ukrepe. 

Dosledno smo upoštevali vse predpise in priporočila pristojnih institucij, saj verjamemo, da lahko le vsi skupaj pripomoremo k preprečevanju širjenja virusa. Leto je bilo res posebno, vsak dan so nas čakali novi izzivi, s katerimi smo se lahko spopadli le s skupnimi močmi. 

Velika zahvala gre vsem zaposlenim, shop partnerjem in njihovim zaposlenim, ki so vložili in še naprej vlagajo ogromno truda v to, da našim obiskovalcem vsakodnevno zagotavljajo varno in prijetno nakupovalno izkušnjo.«

Zdravje je bilo rdeča nit leta 2020, vse pa kaže, da bo še lep čas tako. Omenili ste že, da ste tudi v Europarku veliko pozornosti posvetili higienskim ukrepom. Kako skrbite za varno nakupovanje?

»Zdravje naših obiskovalcev in naših zaposlenih je naša glavna skrb, zato smo v nakupovalnem središču uvedli nadstandardne higienske ukrepe. Da imamo res zelo stroge higienske standarde, dokazuje tudi prestižen certifikat TÜV AUSTRIA, ki smo ga prejeli konec lanskega leta. Smo prvo nakupovalno središče v severovzhodni Sloveniji, ki je prejelo ta certifikat. 

Veseli smo, da je mednarodno priznano podjetje TÜV AUSTRIA, ki nadzoruje tehnično ustreznost in izvajanje predpisov tako v industrijskih podjetjih kot v trgovini in v storitveni industriji, prepoznalo naša prizadevanja. 

V Europarku smo lani zaposlili dodatne sodelavce, ki nam pomagajo skrbeti za še bolj dosledno izvajanje vseh higienskih ukrepov. Eden izmed pomembnejših ukrepov je ta, da smo dovajanje svežega zraka v nakupovalnem središču povečali do maksimuma. Skrbimo za dosledno čiščenje in razkuževanje vseh površin, ki se jih obiskovalci najpogosteje dotikajo, obenem pa obiskovalce redno obveščamo tudi o vseh zaščitnih ukrepih, kot so ohranjanje primerne varnostne razdalje, nošnja maske in razkuževanje rok. 

Razkuževalniki so obiskovalcem na voljo povsod po nakupovalnem središču, tudi v vseh toaletnih prostorih. Ob vsem tem naša varnostna služba vestno skrbi za to, da je v vseh prostorih vedno le dovoljeno število obiskovalcev.«

Za Europark bi lahko rekli, da resnično diha z mestom, to ste v zadnjih 20 letih velikokrat dokazali. Znani ste po najrazličnejših dogodkih in prireditvah, podpirate številne lokalne projekte, Maribora si skratka ne predstavljamo več brez Europarka. Lani je družabno življenje praktično zamrlo, kako ste se vi odzvali na to? Kako bo v prihodnje?

»Res je, žal, smo morali odpovedati številne dogodke, ki so v preteklih letih postali naš zaščitni znak. Sem spadata spomladanska in jesenska modna revija pa seveda tradicionalni rojstnodnevni koncert na Trgu Leona Štuklja in še bi lahko naštevali. Vendar pa se nismo predali, sprejeli smo izziv in veliko dogajanja preselili v virtualno obliko. Tako smo za naše obiskovalce na družbenih omrežjih pripravili številne nagradne igre ter druge zanimive interaktivne pobude. 

Največ nam je pomenilo, da smo tudi v teh posebnih razmerah rojstni dan lahko praznovali skupaj z našimi obiskovalci, čeprav ne v fizični obliki. Obiskovalci so pridno pihali svečke na naši virtualni torti velikanki in sodelovali v veliki nagradni igri, v Europarku pa so jih pričakali tudi številni rojstnodnevni popusti in sladka presenečenja.

Jeseni smo za vse modne navdušence pripravili virtualni teden mode, ki je doživel zelo dober odziv, saj so na njem kot modeli sodelovali naši zvesti sledilci. To je bil res lep projekt, v katerem so imeli glavno vlogo kar naši obiskovalci. Prav to je naše glavno poslanstvo – da razveseljujemo in navdihujemo naše obiskovalce. Vesela sem, da se je kljub nenavadni situaciji tudi lani pri nas veliko dogajalo in upam, da bomo tudi v prihodnjih mesecih našim obiskovalcem na podoben način lahko popestrili njihov vsakdan.«

Tudi veseli december je bil precej drugačen kot ponavadi, poslovali ste lahko le v omejenem obsegu. Če potegnete črto, kakšen je bil zaključek leta 2020 za Europark, kakšne so novoletne želje, imate kakšne posebne zaobljube?

»December je ponavadi pri nas res zelo živahen mesec z bogatim spremljevalnim programom. Letos nismo mogli pripraviti božično-novoletnega sejma in gostiti treh dobrih mož, smo pa obiskovalcem vseeno skušali pričarati nekaj božične pravljice. Postavili smo največjo novoletno smreko s prehodom daleč naokoli, Europark pa je že 1. decembra zasijal tudi v kar 145.000 LED lučkah. 

Pred vhodom so se lahko obiskovalci fotografirali z velikanskim svetlikajočim se medvedkom in ustvarjali nepozabne spomine. Prav tako so pri nas lahko nakupili božična darila, marsikdo pa je svoje najdražje razveselil kar z darilnim bonom Desetak, s katerim si lahko vsakdo izpolni svoje skrite želje in se odpravi po nakupih v Europark tudi v prihodnjih mesecih.

Predvsem smo želeli, da bi obiskovalcem popestrili negotove praznike in jim narisali nasmeh na obraz. To je tudi naša največja novoletna želja, hkrati pa tudi prva in najpomembnejša novoletna zaobljuba. Še naprej si bomo prizadevali za to, da našim obiskovalcem na različne načine polepšamo vsakdan.«

Obiskovalci pri vas najdejo najbolj priljubljene svetovne blagovne znamke in najaktualnejše trende. Kakšne novosti v ponudbi ste jim ponudili lani in kaj si lahko obiskovalci obetajo letos?

»Tudi lani smo obiskovalce razveselili z razširjeno ponudbo in novimi blagovnimi znamkami. Že v začetku leta je svoja vrata odprla prodajalna Just R, v kateri ponujajo kolekcije istoimenske italijanske znamke, kmalu zatem pa smo dočakali tudi prihod edinstvene naravne kozmetike blagovne znamke Atelier Rebul. 

Od lanske pomladi znamka Tomas Sport deluje pod okriljem velike mednarodne verige športnih trgovin Sport Vision, tako da obiskovalci tu najdejo še bolj pestro izbiro modnih športnih oblačil in izdelkov. V začetku poletja pa so na svoj račun prišli še ljubitelji jeansa, saj smo v Europarku pozdravili prihod nove trendovske prodajalne Europa 92, ki združuje najbolj priznane blagovne znamke jeansa na svetu. 

Vse to dokazuje, da smo tudi v posebnih razmerah ostali zvesti svojemu osnovnemu poslanstvu in se trudili, da bi obiskovalci pri nas resnično našli najbolj aktualne trende na svetu. V tem tempu nameravamo nadaljevati tudi letos. Še naprej bomo posodabljali našo ponudbo in sledili najnovejšim smernicam v svetu.«

Dvajset let je res lepa doba, Europark je že zdavnaj prerasel sramežljiva najstniška leta in se razvil v največje in najbolj sodobno nakupovalno središče v širši regiji. Kako gledate na vaš razvoj v preteklih letih in kakšni so načrti za naprej?

»Že od otvoritve leta 2000 v Europarku sledimo jasno začrtani viziji, in sicer obiskovalcem ponuditi najbolj aktualne modne in druge svetovne trende pod eno streho. Ta cilj torej zasledujemo že več kot dvajset let. Glede na to, da število obiskovalcev iz leta v leto narašča, mislim, da je naša strategija prava. 

Postali smo najsodobnejše in največje nakupovalno središče v širši regiji. To je res lepo priznanje in obveza za vse nas zaposlene in naše shop partnerje, da se še naprej, vsakodnevno trudimo, da bi našim obiskovalcem ponudili neko dodano vrednost. Ves čas iščemo inovativne rešitve, kako obiskovalcem ponuditi nepozabno nakupovalno izkušnjo. Vedno želimo prisluhniti našim obiskovalcem in jim ponuditi tisto, kar si resnično želijo in potrebujejo. 

Tudi v prihodnje si bomo prizadevali, da bo v naši ponudbi prav vsakdo našel nekaj po svojem okusu. Želimo si, da bi se naši obiskovalci še naprej z veseljem vračali k nam, zato se bomo še naprej trudili, da jim zagotovimo prijetno in varno nakupovanje ter atraktivno ponudbo in zanimivo dogajanje.«

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Franc s Piramide (nepreverjen)

Mater, si je žnable našminkala, ko kaka uličarka, ne pa direktorca, fuj, neokusno

božidar (nepreverjen)

samo res ni več natur babe

In reply to by Franc s Piramide (nepreverjen)

Starejše novice