Vir: EBU / Corinne Cumming
Finale letošnjega izbora za najboljšo pesem Evrope, ki je bilo v soboto zvečer, je poskrbel za mnoga negodovanja, sploh kar se tiče delitve točk.

Za nekakšno presenečenje je poskrbela »neradodarnost« slovenske žirije do hrvaških predstavnikov, skupine Let 3, ki jim naši žiranti niso namenili niti ene točke.

Na to so ponovno spomnili tudi na enem od hrvaških spletnih portalov, kjer so tudi objavili imena »zlobne« slovenske strokovne žirije, ki je njihovim predstavnikom namenila hladen tuš. 

Kdo vse je torej sestavljal letošnjo strokovno žirijo?

Na žirantskem stolu so sedeli glasbeni producent Hugo Smeh, ki si je nadel umetniško ime Hyu, glasbeni urednik Vala 202 Jernej Sobočan Ivanovič, tekstopisec, producent in kitarist Matjaž Vlašič, pevka in kantavtorica Edita Čepin, javnosti znana kot Ditka, ter pevka in skladateljica Lara Baruca, ki se je z glasbo resneje pričela ukvarjati že v rosnih letih. 

Vir: EBU / Corinne Cumming

Če se tako na kratko ozremo na sobotni finalni »evrovizijski« večer, je slovenska publika reški zasedbi, ki je s skladbo Mama ŠČ! javnost razdelila (vsaj) na dva pola, podelila največje število točk, 12, medtem ko jih je naša strokovna žirija povsem spregledala.

Na portalu 24sata so spomnili, da so hrvaški žiranti našim predstavnikom Joker Out kljub vsemu namenili pet točk, njihova javnost pa jih je »ovrednotila« kot najboljše.

Kot kaže, Hrvati (večinoma) vsega skupaj ne jemljejo tako resno in drastično, ob objavi so nekateri pokomentirali, da komur pesem ni všeč, je kar prav, da se ne podeli točk, da Letovci tako ali tako niso bili preveč dobri, seveda se pa nekateri niso mogli izogniti besedam v stilu »Slovenci so pač ljubosumni«.

Kakor koli, tudi letošnji izbor za pesem Evrovizije je minil v znamenju (verjetno) vsakoletnih pritožb, razočaranja, prigovarjanj in neodobravanja, pa naj gre za zmagovalno skladbo, delitve točk ali komentatorje. Kot zgleda, je tudi to postala stalnica v okviru »največjega evrovizijskega odra«. 

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
pohorskisvizec (nepreverjen)

samo nepoštene babe delajo splav
in take babe nategovat je smrtni greh
in Bog takšne dedce ki take babe nategujejo
hudo kaznuje
Zato dragi moji skakači če nočete priti v pekel
se od daleč izogibajte takšne babje golazni ki delajo splave
Tiste ki delajo splave se bodo cvrle v večnem ognji
na veke vekov in prav je tako

SLO (nepreverjen)

Neverjetno kako se razlikujejo glasovi publike proti glasovom 'žirije'? Pa kaj jim ni nič nerodno?
Kdo je pomembneiši v tej zgodbi ljudstvo ali žirija? Žirantov je hvala bogu malo!

janban

Pa peljite si te bedne hrvate domov.

vizo (nepreverjen)

PSIHO ŠČ ŠČ.

In reply to by janban

ovi (nepreverjen)

... po glasovih ljudstva ( public votes)- - so bli 6-sti (antikristijedni)- naši "pederčki" pa - šesti - kontaš, @Janban in Svižćče - aja - na Katjo sn pozabo - ...

Šumar (nepreverjen)

Hrvateki ne jokat... Pač ne podpiramo ustaških besedil...
Vsako leto smo vam dali pike...
Zakaj? Zato da od vas nismo nikoli dobili nič...!

Starejše novice