Foto: Športna agencija Proelium
Razstava Hvala, nasmejani nogometni čarovnik bo v Europarku Maribor na ogled vse do 6. junija 2022.

Sveži nogometni upokojenec Marcos Tavares je prvi dan po osvojitvi devetega naslova državnega prvaka, zadnjega v aktivni karieri, preživel v družbi svojih navijačev.

V avli nakupovalnega središča Europark Maribor je verjetno podrl še osebni rekord v podpisovanju in fotografiranju.

Napadalec, ki je kot zadnji v zgodovini mariborskega kluba nosil številko devet, se je skoraj dve uri družil s svojimi pristaši in nekaj časa namenil prav vsakomur, ki je to želel.

Mariborinfo je Tavaresu ob tej priložnosti podaril čustveno razstavo fotografij s poslovilne tekme v Ljudskem vrtu.

Foto: Športna agencija Proelium

Ekskluzivni pogovor: Tavares bo pomočnik Šulerja

Nasmejani športnik je pred dogodkom tudi ekskluzivno spregovoril za Mariborinfo, v katerem je razkril, da bo zdaj imel druge izzive in cilje v življenju.

»Hvala bogu, kot pomočnik športnega direktorja Marka Šulerja ostajam v nogometu. Upam, da bomo skupaj naredili vse, da bo Maribor uspešno igral tudi v Evropi,« je odgovoril na vprašanje, kako najprej po nogometni upokojitvi.

Več pa v intervjuju.

Razstavo lahko v Europarku ujamete do 6. junija

Razstava 21 fotografij in zgodbo Hvala, nasmejani nogometni čarovnik s Tavaresove poslovilne tekme, bo v Europarku Maribor na ogled vse do ponedeljka, 6. junija 2022, v prvem nadstropju nasproti trgovine Peek&Cloppenburg.

Vtise, ki jih je ujel že pred pričetkom zadnje tekme klubske legende, je moč čutiti iz samih fotografij, ki jih je posnel športni fotograf Mariborinfo Jure Banfi, ob njih pa lahko preberete tudi življenjsko zgodbo in zanimiva dejstva o nogometnem čarovniku, ki jih je pripravil športni novinar Mariborinfo Peter Dominko.

Foto: Športna agencija Proelium

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Jakove (nepreverjen)

BRAVO MAJSTORE MAJSTORSKI.

Starejše novice