Glasbeni natečaj Šourock je letos spet doživel izvedbo, kot se za rockovske dogodke spodobi – nastopajoče so poslušalci ponovno lahko spremljali v živo.

Na velikem odru mariborskega ŠTUK-a je to jesen potekal najbolj uveljavljen glasbeni festival za mlade skupine. Po treh večerih predizborov, na katerih se je predstavilo 15 skupin, je sledil veliki zaključek: finalni večer.

Na njem se je predstavila četverica bendov, Ice on Fire, Žavbi Brothers, Jet Black Diamonds in Manifest. Laskavi naziv 'Bend Šourocka 2021' pa so prejeli fantje iz Ajdovščine Jet Black Diamonds.

Študentska organizacija Univerze v Mariboru je tudi letošnjo izvedbo prilagodila aktualnim razmeram v državi. Namesto spomladanske izvedbe, se je tako izvajalni del festivala izvajal v jesenskih mesecih.

Štirje bendi finalisti so se po odličnih predstavitvah na septembrskih predizborih komisiji in publiki predstavili še na finalnem večeru. Pridružili so se jim tudi lanskoletni zmagovalci, Strawberry Blondes, ki so nastopili po četverici finalistov in zmagovalcem ob koncu večera tudi častno predali pokal.

Kot običajno je finaliste čakala posebna naloga. V svoj večerni repertoar so morali poleg skladb, ki so jih izbrali sami, vključiti tudi priredbo ene izmed slovenskih pesmi. Komisija jim je ponudila izbiro med Poletno nočjo, Vse je lepše, ker te ljubim, Ljubezen ne stanuje tu in Vsak je sam.
 
Poleg častnega naziva je zmagovalna skupina prejela tudi nagrado: 1000 evrov sredstev, ki jih lahko porabijo za nakup glasbene opreme ali promocijskega materiala. Hkrati jim Študentska organizacija Univerze v Mariboru skupaj s partnerji zagotavlja tudi nastope po koncertnih dogodkih v Sloveniji.

Strokovno komisijo so tudi v tej sezoni sestavljali uveljavljeni posamezniki iz glasbenega sveta:

  • Robert Novak, profesor glasbe, menedžer in član rockovske zasedbe Mi2;
  • Žan Serčič, glasbenik, avtor, producent;
  • Marko Furek, profesor glasbe in član številnih znanih glasbenih zasedb;
  • Denis Jančič, eden najboljših slovenskih hard rock in rock bobnarjev;
  • Matic Mlakar, glasbeni producent in kitarist punk-rock skupine Alo!Stari;
  • Matic Jereb, vokalist, član zasedbe Stari pes.

Starejše novice