Foto: Instagram Teja Jugovic - coolmamacitaa
Govorili smo s Tejo Jugovic, ki je razkrila, kam se selijo in koliko bodo za novi dom odšteli.

Selitvena dogodivščina Teje in Janija Jugovica se nadaljuje, kljub temu da je bila že doslej precej pestra. Najprej sta živela v garsonjeri v Tomačevem, potem se preselila v stanovanje na Vrhniko, kasneje še v stanovanje v Šiški … 

Teja Jugovic za naše uredništvo razkrije, da se sedaj njihova družina ponovno odpravlja na novo pot.

Pove, da sta se za selitev odločila, saj je bila želja obeh živeti v hiši. »Tudi varčevala sva zato, da sčasoma zapustimo stanovanje,« razlaga in pove, da sta kljub varčevanju zaprosila za zajeten kredit.

Razkrije, da sta pri izbiri hiše in izvajalca imela tudi precej slabih izkušenj. 

Hiša v objemu narave

Za selitev sta se dokončno odločila in lokacijo izbirala že od prejšnjega leta.

Pri izbiri lokacije sta želela, da je zunaj veliko naravnega prostora in da je nekje izven Ljubljane.

»Prevladal je tudi čas karanten in tega, da smo bili vedno doma v stanovanju. Imamo le majhen balkonček,« razlaga in doda, da sta želela otrokom omogočiti, da bi se lahko več igrali zunaj.

Pravi, da bo tudi njej in Janiju prijala narava: »Vse, kar sem si vedno želela, je bilo spiti čaj na sončku.«

Kam se selijo in kdaj?

Teja razkrije, da se selijo v Selo pri Ihanu, v naselje novih pasivnih hiš.

Razlaga, da se Jani želi seliti konec marca ali v začetku aprila, a ona meni, da jim bo uspelo šele junija ali morda še kasneje.

Za to hišo sta se, poleg tega da sta v njej takoj videla dom za svojo družino, odločila tudi, ker je izvajalčevo podjetje, po njenih besedah, »stabilna firma, ki je že dolgo časa prisotna na tržišču. Upamo, da ne bo šlo kaj narobe«.

Koliko je nova hiša vredna?

Razkrije, da sta z Janijem za hišo odštela 389.900 evrov.

To je cena za hišo samo, v četrti gradbeni fazi, kar pomeni, da je treba, po Tejinih besedah, dodati v hišo še »toplotno črpalko, rekuperator, vrata, kopalnico, kuhinjo, opremo, sobe, parket …«

»O končni ceni ne bom razmišljala, ker me že zdaj želodec boli,« je iskrena.

Oprema v hiši

Pove, da imata opremo za kopalnico že izbrano, izbiranje pa je bilo, precej pestro, pravi: »Jani je želel v eno smer, jaz povsem v drugo. Arhitektke za notranji dizajn so kljub temu našle čedne rešitve.«

»Jani se je pozanimal o vsem: kje je najbolj ugodno, kje je najboljša kakovost. Glede vsake stvari je naredil raziskavo,« prizna in pove, da mu v tem smislu prepušča svari, ona pa bo »financ minister na koncu«.

Razkrije še, da si bo Jani v hiši izgradil 'studio kuhinjo' varianto, ki zahteva zadeve pod določenimi pogoji.

Čustva ob selitvi

»Zaenkrat se še ni usedlo v srce in glavo, da se selimo. Kredit bomo dobili komaj ta mesec, šele zdaj bo narejena tudi kupoprodajna pogodba. Ko bom jo podpisala, ko se bo kredit realiziral, bom najbrž dojela,« je iskrena.

Za naše uredništvo razkrije tudi, da vedno, ko o selitvi razmišlja, jo začne »malo stiskati pri srcu; v tem stanovanju smo že šest let, smo ga navajeni, tukaj sta otroka odrasla«. 

Opisuje, da bo zamenjava okolja težka za vse, saj morajo tudi otroci zamenjati šolo.

Ob tem pa pove, da jo je manj strah, saj ima ob sebi svojega moža: »Kamor koli grem, se dobro počutim, ker sem z njim. Tudi zdaj mislim, da doma ne naredi lokacija, hiša, prostor, ampak ljudje. Meni je važno, da sem s svojo družino. Kjerkoli bomo, bomo v redu.«

Adijo, Ljubljana

Na vprašanje, ali bo pogrešala Ljubljano, odgovori z jasnim: »Da!«

Pove, da je 'prava Ljubljančanka' in razkrije, da so v otroštvu z družino živeli v blokih BS3 za Bežigradom.

Opisuje, da sta z Janijem pogrešala Ljubljano že v času selitve na Vrhniko, a meni, da bo zdaj drugače, saj bo hiša nudila več prostora za delo od doma.

»Pa tudi, saj bomo samo 15 minut stran od Ljubljane. Sem prepričana, da bomo veliko v Ljubljani – tudi pri mojih starših in sestri. Tudi zato mi je bilo pomembno, da bomo blizu mesta,« razlaga.

»Edina stalnica v življenju so spremembe. Ne smemo se jih bati, moremo jih sprejeti. Gremo na boljše. Veselim se obdobja pred nami,« pozitivno zaključi.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Franc s Piramide

Neka jugoviča, za katera nikol slišal. No, hišo jima pa privoščim, če sta si jo prislužila s poštenim delom.

Starejše novice