Valentinovo ne zaznamuje samo zaljubljencev, temveč tudi bivše zaljubljence ali ljubimce, ki se spomnijo na drugačne čase.

Ljubezen zagotovo ne pomeni le vrtnic in bonbonier, temveč tudi nesoglasja, solze, jezo ali/in odtujitev. In če se zdi obstanek v zvezi še samodestruktiven, jo je bolje končati. 

Po geslu »če ni za bit', je za it« so se ravnali tudi na Hitradiu Center, kjer so se na letošnje valentinovo odločili, da paru, ki se je znašel v neprijetni situaciji, pomagajo narediti naslednji korak. 

Ker stroški ločitve niso majhni, so se na radiu odločili, da bodo izbrali bivši par in mu pokrili stroške odvetnika, notarja in spremembe dokumentov, ob tem pa še nekaj primaknejo. 

Nenavadna akcija? Zanimanja ni bilo malo

Na Hitradiu Center so bili presenečeni nad številom prijav, za takšne razplete pa sta bila glavna razloga varanje in ohladitev odnosa. Prijavili so se tudi pasi, ki so se poročili samo zaradi državljanstva. Na koncu so izbrali Barbaro in Roberta iz Šenčurja, ki sta bila par že od 15. leta, po 25 letih zakona in dveh hčerkah pa sta se odločila, da svojo skupno pot zaključita.

»To, da nama Hitradio Center pokrije vse stroške, nastale z ločitvijo, nama veliko pomeni. Končno bova namreč naredila naslednji korak, to je uradna ločitev. Že zdaj živiva ločeno, kar že tako pomeni dodaten strošek pri najemnini. Stvari nisva formalno uredila samo zato, ker nama trenutno to predstavlja velik strošek, s pomočjo radia, pa bova šla končno naprej. Z Barbaro sva še vedno prijatelja, se ceniva, spoštujeva. Upam, da bova našla srečo drugje,« je povedal Robert.

To pa je potrdila tudi Barbara: »Skupaj sva preživela čudovitih 25 let. Z leti se je ljubezen ohladila, in ker sva v najboljših letih svojega življenja, je prav, da v življenju obrneva novo poglavje. Ko sem slišala, da na Hitradiu Center častijo vse stroške, sem se takoj prijavila. V tej državi se namreč človek še ločit ne more, ne da bi ga pri tem udarilo po denarnici.«

Nekateri so se nad akcijo zgrozili, mnogim se je ideja zdela zanimiva, število prijav pa potrjuje, da je nenavadna domislica padla na plodna tla. 

Preberite še

Starejše novice