Foto: Mediaspeed
Nekdanja kmetijska ministrica in predsednica stranke Naša dežela Aleksandra Pivec, ki se ji na nedavnih volitvah ni uspelo prebiti v državni zbor, se bo v ponedeljek pridružila upravi podjetja Vinag 1847.

S podjetjem Vinag 1847 sicer zadnja tri leta lastniško upravlja družba Metalka Commerce

Prvi mož Metalke Commerca Franc Ziherl, ki se umika iz Vinaga, pa je sedaj pojasnil, da želijo pospešiti razvoj vinskega turizma in vinarstva pod nekoč uveljavljeno mariborsko vinsko blagovno znamko, zato so k sodelovanju povabili Aleksandro Pivec, ki bo »s svojim vinogradniškim znanjem in kompetencami podjetju zagotovo dala svoj pečat in sodelovala pri vodenju tako turističnega kot vinogradniškega segmenta«.

Aleksandra Pivec na mesto prokuristke

Pivec bo tako sedaj postala prokuristka ob direktorici Maruši Švelc. Kot so poudarili, ima Pivec doktorat znanosti kemijskega inženirstva in prihaja iz izjemno ugledne vinarske družine Čurin.

»Izkušnje, znanje, odnos in vinsko kulturo je med drugim pridobila od svojega dedka, ki je bil eden od pionirjev sodobnega vinarstva v Sloveniji, zato bo s svojo energijo in znanjem pospešila razvoj mariborskega Vinaga 1847,« je dodal Ziherl.

Od prevzema v podjetje vložili že 2,5 milijona evrov

Metalka Commerce je po propadu Vinaga pred tremi leti v stečajnem postopku za milijon evrov kupila premoženje nekoč uglednega vinarja, vključno z vinsko kletjo v središču mesta in večino vinogradov v Košakih, Jarenini in Svečini.

V novi kleti v Košakih poteka pridelava vina s skupno zmogljivostjo do 450.000 litrov, ob tem pa obdelujejo 50 hektarjev vinogradov.

V času, odkar upravljajo s podjetjem, so lastniki vanj skupaj s kupnino vložili okoli 2,5 milijona evrov, med drugim za zagon opustošene kleti in odkup zemljišč v Košakih, s čimer so zaokrožili celoto, pa tudi za nakup nove opreme za obdelavo vinogradov, arhivskih vin in vinoteke s prodajnim prostorom, namenjene degustacijam in prodaji vin ter drugih izdelkov Vinaga in drugih ponudnikov iz širše vinorodne regije.

Kot je ob tem še poudaril Ziherl, je njihova vizija obuditi potencial kleti v Mariboru, ki se ponaša z bogato dediščino, ter ga nadgraditi in razviti v pomembno vinarsko, enološko, kulturno in turistično zgodbo, ki bo znova znana v Sloveniji in zunaj njenih meja.

Komentarji (3)

Surfeiter (ni preverjeno)

Oooooooo moj Maribor je tak fejst nor, da srcu vse verjame ... propalo, nesposobno političkao fufasto v Maribor na oživljanje ne vem česa ... kam pa drugam? V Ljubljani za zahojene ni prostora ... oooooooo moj Maribor ...

Fritz (ni preverjeno)

Pa boš lahko pila zastojn

Fischer (ni preverjeno)

Boh pomegej

Starejše novice