Na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana se situacija iz dneva v dan slabša.

Z leti sta v septembru prenehala letalska prevoznika Wizzair in Transavia, prejšnji teden je z leti v Berlin zaključil easyJet, sedaj pa omenjeni britanski prevoznik odpoveduje vse lete iz Ljubljane v London za začetek zimskega voznega reda, pa vse do sredine decembra.

Madžarski Wizzair se v Ljubljano ne namerava vrniti pred pomladjo 2021. Enako tudi nizozemska Transavia lete v Ljubljano načrtuje v prvi polovici januarja 2021. Prvi let britanskega prevoznika easyJet iz Ljubljane v Berlin je predviden 28. marca 2021

Zaenkrat easyJet, edini nizkocenovni letalski prevoznik prisoten na slovenskem trgu, dvakrat tedensko še leti med Ljubljano in Londonom. Na londonsko letališče Getwick lete ob ponedeljkih in petkih nameravajo ohraniti do konca poletnega voznega reda.

Za mesec november in začetek decembra so lete med Ljubljano in Londonom odpovedali. V zimskem voznem redu naj bi njihovo letalo iz Slovenije proti letališču London Luton odletelo 11. decembra 2020, a tudi to se še lahko spremeni. Prvi let iz letališča Getwick v Londonu pa je po zimskem voznem redu predviden za 17. decembra 2020.

V letu 2019 so nizkocenovni letalski prevozniki z leti v Bruselj, Nemčijo in na londonska letališča prepeljali skoraj 300 tisoč potnikov. Transavia in Adria Airways sta skupaj iz in v Amsterdam prepeljali več kot 95 tisoč potnikov. Številke v letu 2020 so zaradi vseh odpovedi letov bistveno drugačne, hud padec pa beležijo na vseh linijah. 

Starejše novice