Vir: Sierra5.net
Poročali smo, da britanski nizkocenovni letalski prevoznik Easyjet za nekaj časa zapušča ljubljansko letališče. A tokrat imamo za vas dobro novico.

Vrnitev na ljubljansko letališče Brnik je napovedal finski prevoznik Finnair, povezava z Ljubljano pa naj bi bila vzpostavljena prihodnje leto.

Tako kot vsi ostali letalski prevozniki so morali tudi pri Finnair, zaradi nizkega povpraševanja na trgu, konkretno zmanjšati število letov. Za poletno sezono 2021, ki se zanje začne 1. aprila prihodnje leto, načrtujejo povečanje tedenskega števila letov na obstoječih destinacijah in vzpostavljanje letov na novih. 

Ponovno vzpostavitev letov med Ljubljano in Helsinki so najavili za prvo polovico aprila 2021. Prvi let je predviden v ponedeljek, 26. aprila, leteli pa naj bi kar šestkrat tedensko. 
 

Finski prevoznik je v zadnjih letih med Ljubljano in Helsinki v povprečju prepeljal okoli 30 tisoč potnikov letno 

Kljub temu, da je od zadnjega pristanka finskega letala na Brniku minilo že skoraj leto dni, vsakih nekaj tednov na letališču vseeno lahko vidimo njihova letala. Se sprašujete, kako to? Ti leti so tehnične narave, kajti letala tipa ATR 72 prihajajo na Brnik na redna in izredna vzdrževalna dela k podjetju Solinair, ki servisira tudi te vrste letal.

Starejše novice