Pivovarna Bevog z omejeno serijo piv opozarja na izumrtje živalskih vrst.

Pivovarna Bevog je predstavila omejeno serijo piv Extinction is forever! (Izumrtje je večno), s katero želi v sodelovanju z Nacionalnim inštitutom za bilogijo opozoriti na odgovornejši in živalim prijaznejši odnos do biodiverzitete našega planeta. Vse ilustarcije živali so delo Aleksandre Fekonje

»Do sodelovanja med nami in Nacionalnim inštitutom za biologijo je prišlo po tem, ko nam je Davorin Tome iz oddelka za raziskave organizmov in ekosistemov poslal svojo knjigo Neverjetna biodiverziteta Slovenije in smo stopili v kontakt z njim.

Ker se Tome med drugim ukvarja z naravovarstvim ptic, smo skupaj prišli do Repaljščice in tako se je začelo sodelovanje za naš projekt,« so nam povedali pri Bevogu.

V pivovarni poročajo o dobrem odzivu kupcev in publike, ki jih izjemno veseli, saj pomeni, da je ljudem dejansko mar za to, kako se podjetje obnaša do okolja, kulture in družbe. 

»To je pomembno za celoten planet, ki si ga delimo,« je še povedala ekipa projekta. 

Gre za omejeno serijo piv. To pomeni: ko posameznega piva zmanjka, ga zmanjka za zmeraj. To simbolično ponazarja, kaj se zgodi z živalmi, upodobljenimi na pločevinkah - ko izumrejo, jih ni več, je, kot poroča STA, pojasnil lastnik in vodja pivovarne Bevog Vasja Golar.

Dobrodelna nota za plemenit namen

Bevog se je odločil, da bo del prihodka iz prodaje namenil za dobrodelne namene kot še en korak več naproti ohranjanju zdravega okolja in srečnega planeta. 

»Glede na to, da nam je naravovarstvo blizu in se tudi pri samih pivovarskih praksah trudimo biti čimbolj okolju prijazni in čimmanj obremenjevati okolje, smo se odločili, da bomo poleg samega ozaveščanja v dobrodelne namene namenili del prihodkov od prodaje serije Extinction is Forever!

Sredstva zbiramo v ločen fond in ko se nabere primerna vsota za donacijo, izberemo naravovarstveno organizacijo in jim sredstva predamo,« poudarjajo pri podjetju.  

Letos je ta naravovarstvena organizacija prav Nacionalni inštitut za biologijo. 

Komentarji (2)

klošarija (ni preverjeno)

Vsekakor velik dogodek za slehernega alkoholika, sedaj bodo lahko ponosni na sebe.

Šumar (ni preverjeno)

Pazite kaj tiskate na pločevinke...
Bud Light je tudi natisnil neko spako na pločevinko zdaj pa crkujejo... Več milijard izgube...

Starejše novice