Trg Republike so danes ponovno zavzeli protestniki, ki nasprotujejo predvsem uvedbi pogoja PCT. Prejšnji teden so se protesti sprevrgli v izgrede, bo tako tudi danes?

Pred tednom dni so Trg Republike preplavili protestniki, ki so zahtevali predčasne volitve in spremembo ukrepov, povezanih z omejevanjem širjenja koronavirusa, v priporočila. Najprej je shod potekal mirno, nato pa so izbruhnili izgredi. Poškodovanih je bilo osem ljudi, od tega sedem policistov.

Danes so se protestniki znova zbrali v središču Ljubljane, policisti pa so pripravili okrepitve.

Tokrat poostrena varnost

Varnostne ograje pred Državnim zborom so bile postavljene že dopoldne, saj se policisti želijo izogniti scenariju izpred enega tedna. 

Policija zatrjuje, da bo danes varnost pred Državnim zborom poostrena, število policistov pa bo večje kot prejšnjo sredo.

Dogajanje ste lahko spremljali v živo na tej obarvani povezavi.

Ob 19.30 govorec obljubi, da bodo tudi naslednjo sredo na ulicah. Povejo, da jih bo naslednji teden 100 tisoč. Več oseb začne odhajati, govorci jih pozivajo, da ostanejo: »Ne odhajajte še, za vas imamo pomembne informacije, ki bodo rešile življenja«. 

Ob 19.03 protestniki vzklikajo »lopovi, lopovi«, a protest ostaja miren. 

Ob 18.40 govorniki govorijo »18 mesecev nam že grenite življenje, dovolj vas imamo«, »z odloki nam grenijo življenje, vseh 90  krokarjev v parlamentu«. 

Ob 18.20 protestniki kričijo »Narod prevzema oblast v svoje roke«, predvajajo slovenski zimzelen Dan ljubezni in ob glasbi popevajo. 

Ob 17.50 je območje prvič preletel helikopter. Zaslišijo se vzkliki protestnikov: »Kaj prihaja v slovenijo? SVOBODA«. 

Ob 17.30 je pred Državnim zborom zbranih več protestnikov, ki nimajo nadetih mask, a so pod budnim očesom mnogih policistov. Protestniki vzklikajo »vsi bomo pocrkal', sam' Janša bo ostal« ter se sprašujejo »kje je v zakonu zapisana maska in PCT?«

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Neviden (nepreverjen)

Vlada pada,kot titanik .

Lider (nepreverjen)

BRAVO. TE BUDALE VLADNE HOČEJO DA SE NAREDI OGROMNA ŠKODA PREDEN BODO IZGINILI ZA VEDNO. PRED TEM SO DRŽAVO ZADOLŽILI ZA OGROMNI ZNESEK KATEREGA BODO PLAČEVALI ŠE NAŠI ZANAMCI.
PROTESTNIKI BI MORALI NA VEČ MESTIH ŠTRAJKATI DA POLICIJA ZGUBI NA MOČI. ITAK ŽALOSTNO DA STOJI POLICIJA PROTI SVOJEMU NARODU A TUDI SAMI SO ŠIKANIRANI OD NESPOSOBNIH vladnikov. UPAM DA REVČKA jj IN hojs DOBITA ONO KAR IŠČETA.

pohorskisvizec

Hahaha, komedijanti....noro, v kaj 1 verjamejo!

Opasnost cijepiva (nepreverjen)

24sata/heroinski-ovisnik-navodno-se-u-sloveniji-cijepio-23-puta-to-je-opasno-porucuje-imunolog

In reply to by pohorskisvizec

dd (nepreverjen)

protesti ne bojo rešli ničesar, rešitev je samo to kar se je zgodilo v nemčiji, da kak inšpektor dobi šus v čelo sredi belega dne in jih bo postalo strah da bi sploh še karkoli preverjali ko bi vidli da so šli predaleč

Heh (nepreverjen)

Psihopati ste vi toteki. Niste za v normalno družbo.

In reply to by dd (nepreverjen)

Rola (nepreverjen)

Je pa zanimiva usoda kajti pred parlamentov so tlakovane granitne kocke.

pohorskisvizec

Dr.dd, ta 1, ki ga v Nemč. ustrelil psiho je bil 20 letnik! https://www.rtl.de/cms/tankstellen-killer-von-idar-oberstein-sein-vater…
Cepi se!

Kaco (nepreverjen)

Vsi mediji pa ne omenjajo niti v enem stavku da so sinoči v protestih sodelovali tudi policaji. Ja sedaj še pridejo vojaki itd.

patiala legitimate (nepreverjen)

Do you need a quick loan?
Have you been denied a bank loan?
Do you need a loan during this pandemic?
interest rate of 2% no matter your location
Do you need a loan to solve your financial problems?
If so, then you are in luck because my company lends for a short time and the interest rate is low. If you are interested, Kindly reply to us at (Whats App) number:+919394133968
[email protected] Mr Jeffery.

Starejše novice