Slika je simbolična.
Mariborske ulice že dišijo po jeseni. V soboto se je v Mariboru otvorila sezona pečenih kostanjev, ki bo v štajerski prestolnici trajala vse do božiča. Preverili smo, koliko je treba odšteti za merico.

V jesenskih mesecih po mariborskih ulicah diši po pečenih kostanjih, prsti pa nam očrnijo od luščenja sajastih lupin.

Kostanji se bodo letos v Mariboru pekli na treh lokacijah, in sicer na Trgu svobode, na pokopališču Pobrežje in Glavnem trgu na avtobusni postaji.

S pečenjem kostanjev na Trgu svobode je že začel Zaim, ki nam v mestu sladke kostanje peče že 25 let. Ta vikend se bomo tam lahko posladkali že s pečenimi maroni. 

Na Glavnem trgu bo po kostanjih prvič zadišalo ta petek, za sladke kostanje bo tam ponovno skrbel kostanjepek Gregor Bedrač iz Krčevine pri Vurbergu. Na Pobreškem pokopališču bodo kostanji zadišali predvidoma konec meseca.

Na vseh lokacijah že dobro znani kostanjepeki

Kot so za Mariborinfo povedali na Snagi, so letos prejeli ponudbe treh kostanjepekov. »Ponudniki so povpraševali po lokacijah, na katerih so pekli kostanje že v preteklih letih,« pojasnjujejo. Med prijavljenimi tako ni bilo nobenega novega kostanjepeka. 

Dodajajo, da so kostanje letos želeli ponuditi tudi na zgornjem platoju tržnice pred krožiščem s Koroško cesto, a za omenjeno lokacijo niso prejeli nobene ponudbe. 

Po kostanjih bo dišalo vse do božiča, cena ostaja nespremenjena

Kot pravijo na Snagi, bodo pečeni kostanji v mestu na voljo predvidoma do božiča. Na pobreškem pokopališču bo ponudba odvisna od povpraševanja, ki se običajno po 1. novembru zmanjša.

Za kostanje bomo v Mariboru odšteli enako, kot smo prejšnja leta. Cena pečenih kostanjev je namreč že tri leta enaka. Za četrtino litra je treba odšteti tri evre, medtem ko pol litrska merica stane pet evrov. 

Starejše novice