Mariborska knjižnica na Rotovškem trgu se seli na novo lokacijo, saj se bodo pozimi tam začela rušitvena dela za izgradnjo Centra Rotovž. V času selitve izposoja knjig ne bo mogoča, zato v knjižnici vabijo, da si naredite zalogo.

»V Mariborski knjižnici bomo to jesen kot ptice razprli krila in preselili Knjižnico Rotovž in čitalnico na nadomestno lokacijo, da bi naredili prostor za čudovito novo knjižnico, ki bo v naslednjih letih zrasla na Rotovškem trgu,« so sporočili iz knjižnice. 

Zaradi selitve mesec dni knjižnica povsem zaprta

Knjižnica bo svoja vrata zaprla 18. oktobra. Bralce zato vabijo, da si do takrat naberejo zalogo knjig, ki jim bodo krajšale čas do 20. decembra, ko bo knjižnica zaživela na nadomestni lokaciji. 

Aktualno gradivo bo skupaj z opremo preseljeno v prostore trgovskega centra City. Ko bo knjižnica preseljena na začasno lokacijo, torej v trgovski center City, jo bodo tam ponovno aktivirali in bo v času gradnje delovala nemoteno.

Pionirska knjižnica Rotovž bo ves čas gradnje ostala na Rotovškem trgu, saj ta objekt ni predviden za rušenje. Po izgradnji Centra Rotovž se tudi Pionirska knjižnica seli v novogradnjo.

Zamudnin v času selitve ne bodo zaračunavali 

V obdobju od 18. oktobra do 5. januarja naslednjega leta se opomini in zamudnine za gradivo, izposojeno na Rotovškem trgu, ne bodo obračunale.

Uporabnike prosijo, da si za čas zaprtja izposodite gradivo na zalogo ali pa v tem času obiščte katero od drugih enot. Gradivo si lahko namreč brezplačno izposodite in vrnete v vseh drugih enotah Mariborske knjižnice.

Seznam enot Mariborske knjižnice, kjer si med 18. oktobrom in 20. decembrom lahko izposodite gradivo je dostopen na spletni strani knjižnice.

Komentarji (1)

Aleš_31 (ni preverjeno)

Končno nova knjižnica!

Starejše novice