Po včerajšnjem sneženju, smo se danes zbudili v zelo mrzlo jutro. Danes in jutri je v večjem delu Slovenije velika nevarnost jutranje pozebe.

Zimskega vzdušja še ne bo tako hitro konec. Hladno vreme se bo nadaljevalo tudi v prihodnjih dneh. Zlasti jutra bodo zelo mrzla za ta čas, povsod po državi bo danes in v četrtek možna pozeba, napovedujejo državni meteorologi.

Meteorologi Agencije Republike Slovenije za okolje poročajo o rekordno nizkih temperaturah. Zapisali so, da je bilo današnje jutro marsikje najhladnejše aprilsko jutro v zadnjih 70, verjetno pa več kot 100 letih. 

Padli temperaturni rekordi

Izmerili so novo rekordno najnižjo temperaturo za april, in sicer -20,6 stopinj Celzija. Do tja se je živo srebro spustilo v Novi vasi na Blokah.

Po poročanju spletne strani Neurje.si so bile izmerjene temperature še nižje. Najnižjo so izmerili v Retnjah, kjer je bilo pred 7. uro zjutraj -25,8 stopinj Celzija.

Na Agenciji Republike Slovenije za okolje napovedujejo, da bo danes delno jasno s spremenljivo oblačnostjo in nekaj snežnimi plohami. 

Sredi dneva in popoldne bodo nastajale kratkotrajne snežne plohe, lahko tudi zagrmi. Ponekod bo zapihal severozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od tri do osem, na Goriškem in ob morju do 10 stopinj Celzija.

Jutri bo povečini sončno, sredi dneva in popoldne bo predvsem v severnih, vzhodnih in osrednjih krajih občasno nekaj več oblačnosti. Najnižje jutranje temperature bodo od minus osem do minus dve, v mraziščih Notranjske in Kočevske okoli -15, najvišje dnevne od šest do 12 stopinj Celzija.

Kaj nas čaka v prihodnjih dneh? 

Sodeč po napovedi Agencije Republike Slovenije za okolje se bodo dnevne temperature v notranjosti države proti koncu tedna spet približale 15 stopinjam Celzija, izrazitejše otoplitve pa do sredine meseca po trenutnih kazalcih še ni pričakovati.

V petek se bo predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji pooblačilo, drugod bo delno jasno. Pihati bo začel jugozahodni veter. Mraz bo popuščal.

V soboto bo zmerno, na zahodu občasno tudi pretežno oblačno. Pihal bo jugozahodni veter. Postopno bo topleje.

Starejše novice