Slika je simbolična.
Peka krofov ima v Sloveniji dolgo tradicijo. Najbolj znani krofi so polnjeni z marelično marmelado, poznamo pa še drugačne. Turistično gostinska zbornica Slovenije drugo leto zapored organizira tekmovanje za Naj krof Slovenije.

Turistično gostinska zbornica Slovenije je lani, v pustnem času, prvič izvedla dogodek Naj krof Slovenije 2021.

»Glede na tedanje zaprtje panoge smo želeli vnesti nekaj optimizma v turizem, zato smo ponudnike pozvali k pripravi in pošiljanju krofov po hitri pošti na naslov zbornice,« so sporočili. 

Ker je dogodek požel veliko zanimanja, so se odločili, da ga izvedejo tudi v letošnjem letu. Letos bodo naj krof izbirali v dveh kategorijah, in sicer klasični krof in inovativni krof. 

Prijave že odprte

Zbornica je ponudnike tako tudi letos pozvala, naj krofe pošljejo preko Pošte Slovenije na naslov BIC Ljubljana, Center kulinarike in turizma Kult316, Prušnikova 74, 1210 Ljubljana. Rok za oddajo pošiljke je 22. februar.

Strokovna komisija bo krofe ocenjevala 22. februarja na Centru kulinarike in turizma Kult316, razglasitev rezultatov pa bo 24. februarja, preko video prenosa. 

Na debeli četrtek bo med drugim Janez Bogataj predstavil tudi etnološko izročilo peke krofov, krhkih flancatov in ocvrtih mišk v Sloveniji.

Razpis in prijavnica sta dostopna na spletni strani zbornice. Prijave na tekmovanje zbirajo do četrtka, 17. februarja. 

Lani so organizatorji srečanja prejeli krofe s strani 33 udeležencev iz vse Slovenije. Komisija je za zmagovalca izbrala podjetje Cafe Central, Lifeclass, Istrabenz Turizem iz Portoroža. 

Med posamezniki je prvo mesto osvojila Urška Širec s Pragerskega.
 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice