Vir: DARS
Zaradi poplav je zaprta štajerska avtocesta med Žalcem in Šentrupertom proti Ljubljani ter od Vranskega do Žalca proti Celju, Dars pa ob slabšanju razmer in nevarnosti poplavljanja cestišč pričakuje dodatne zapore na avtocestnem omrežju.

Zaradi hudega neurja, ki je zajelo Slovenijo, so po državi zaprti številni odseki cest in avtocest.

Štajerska avtocesta je zaprta med Žalcem in Šentrupertom proti Ljubljani ter od Vranskega do Žalca proti Celju. Na Darsu smo preverili, kako je mogoče, da je poplavljena avtocesta. 

Kot pravijo, gre za izredne vremenske razmere.

»Avtocesto je na navedenem odseku poplavilo zaradi obilnih dotokov vode iz Zgornje Savinjske doline (iz smeri Nazarij in Mozirja), ne zaradi drugih vzrokov, na primer neočiščene meteorne kanalizacije,« so pojasnili za Mariborinfo.

Dodajajo, da redno vzdržujejo avtocestno infrastrukturo in da se je po zadnjih podatkih količina vode na tem območju nekoliko znižala.

Je več Darsovcev ostalo doma?

Na Darsu smo preverili tudi neuradne informacije, da naj bi danes večje število njihovih zaposlenih ostalo doma

»V družbi Dars ne razpolagamo s podatkom, koliko ljudi je zaradi izrednih razmer izostalo od službe,« so dejali: »V Dars sicer z razpoložljivimi delovnimi ekipami obvladujemo razmere.«

Dars aktiviral mednarodno upravljanje prometa

Na Darsu uporabnike sicer pozivajo, naj se ne odpravljajo na pot, saj so poplavljene tudi nekatere vzporedne ceste.

»Dars skupaj s policijo vlaga vse napore v zagotavljanje varnosti uporabnikov avtocest in reševanje v prometu ujetih vozil na zaprtih avtocestnih odsekih. Vsi ujeti vozniki in njihovi sopotniki naj počakajo na intervencijske skupine ter ravnajo skladno z njihovimi navodili,« so navedli v sporočilu za javnost.

Dars je aktiviral tudi mednarodno upravljanje prometa. Z avstrijskim in italijanskim upravljavcem avtocest so tako v teku aktivnosti za čimprejšnjo preusmeritev tranzitnega prometa prek Avstrije v Italijo.

Trenutno razmere sicer še zagotavljajo normalno prevoznost na primorski, dolenjski in gorenjski avtocesti (trenutno je zaprt le priključek Brnik proti Ljubljani), prevozna pa je tudi štajerska avtocesta med Ljubljano in Vranskim ter med Arjo vasjo in Šentiljem. Za zdaj promet brez večjih težav poteka tudi na pomurski in podravski avtocesti.

Dars ob tem opozarja, da se razmere lahko hitro spremenijo ozirom poslabšajo, zato naj se ljudje ne odpravljajo na pot oziroma naj redno spremljajo stanje na avtocestnem omrežju prek prometnoinformacijskega centra www.promet.si oziroma telefonske številke 1970.

Komentarji (12)

Tafgooo (ni preverjeno)

Kaki idioti ste na Mariborinfo, mrhovinarji.

Mari-bor-čan (ni preverjeno)

Pa kaj je z vami kvazi novinarji? Rumeni ste da vam ni para. Pri taki količino padavin, se vi obtožujoče sprašujete kako da je zalilo avtocesto. Trapasto do konca

Surfeiter (ni preverjeno)

ja kam pa je šel ta gramoz

In reply to by prasenović (ni preverjeno)

Surfeiter (ni preverjeno)

Vzel sem si čas in pregledal vse web-cam, ki so na razpolago na netu v Sloveniji. Čudno, na nobeni nič alarmantnega, ali celo nič. Opazil sem le dolgo kolono vozil, ki se vali proti obali na weekend dopust ... in kaj to pomeni? ... ustvarjanje dramatičnosti v korist medijskih hiš? ... pozor! ... ne rečem, da določeni ubogi ljudje niso nastradali, treba jim pomagati ... a vendar, takih apokaliptičnih prizorov ni veliko ... torej kaj? ... nas čaka še eno cepljenje? ... tokrat direkt v male možgane?

Surfeiter (ni preverjeno)

In ja! Nič ne bi smelo zaliti! Nič!
Kaj šele avtocesto zgrajeno v 21. stoletju ...

In reply to by Surfeiter (ni preverjeno)

oviS (ni preverjeno)

ne flancaj - si si res vzel čas, botek ?

In reply to by Surfeiter (ni preverjeno)

Surfeiter (ni preverjeno)

vzel sem je čas
tudi
za tvojo mamo

In reply to by oviS (ni preverjeno)

oviS (ni preverjeno)

Bog ji daj večni mir. Tebi pak ne .

In reply to by Surfeiter (ni preverjeno)

Surfeiter (ni preverjeno)

Bodi pozoren in videl boš, da si mi nekdo redno "sposoja" nickname ...

In reply to by oviS (ni preverjeno)

zoltan in zofija (ni preverjeno)

Tako so idioti delali in nikoli niso mislili dvajset let naprej kaj nas lahko doleti .Važno je da imamo drage vinjete

čarni vrag (ni preverjeno)

Znano je, da je Celje zelo poplavno ogroženo. Potrebno bi bilo zgraditi kakšen zadrževalnik. Toda kako, če pa se denar pokrade na brezštevilnih občinah, naredi pa se nič. Gobezda pa se non-stop.

Surfeiter (ni preverjeno)

tqko je

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

Starejše novice