Vir: Facebook, Pust v Cerknici
Čas pustih mask in krofov se vztrajno bliža. Če smo prejšnja leta množično odhajali v Cerknico, bodo tokrat Butalci prišli k nam, v naše dnevne sobe.

Karnevala, kot smo ga vajeni v Butalah, letos ne bo. Večino svojih aktivnosti bodo preselili na splet in maškare nagovarjali prek videoposnetkov, sporočajo organizatorji največjega pustnega karnevala v Sloveniji. 

»Pa se je zgodilo tudi to, česar si nihče ni želel … Zaradi epidemije koronavirusa Pustno društvo Cerknica odpoveduje vse javne prireditve. Letos tako ne bo otroške maškarade, Žaganja babe, butalske televizije TV Čohovo, karnevala in pustnega pogreba, pa še vseh pustnih zabav zraven. A pust je vedno bil, pust je in pust bo, tako je zapisano v koledarju in v naših srcih,« pravijo.

Vir: Facebook, Pust v Cerknici

Pust letos bo in pika!

Pustni teden se začne v četrtek, 11. februarja, in konča v sredo, 17. februarja. Tudi če ne moremo pustovati tako kot po navadi, na ulicah, v športnih dvoranah, pod šotorom in v kulturnem domu, si bodo pustovanje pač številni pripravili kar doma. 

Da bo pustovanje čim bolj pristno in zabavno, pa bodo v pustnem tednu na pomoč priskočili člani Pustnega društva Cerknica.

Pripravili bodo nekaj zabavnih video vsebin. V četrtek bo predaja oblasti Butalcem potekala na daljavo, v petek pa si boste TV Čohovo lahko ogledali na računalniških zaslonih. 

Že veste, kaj boste letos za maškare?

Na pustno soboto se doma namaškarajte z najmlajšimi, zavrtite glasbo in rajajte v družinskem krogu. V nedeljo pa si boste lahko ogledali lanski pustni karneval v Cerknici in obujali spomine. Ob tem pa ne pozabite pojesti, kar se da, veliko krofov!

V ponedeljek bo na ogled dokumentarni film o cerkniški pustni garderobi skozi čas, v torek se bodo ponovno oglasili s TV Čohovo, v sredo pa se bo pust poslovil. Pa še ena ideja ... Ob tem si lahko v banjo nalijete mrzlo vodo in se vržete vanjo, s tem pa podoživite vzdušje nekaterih pogumnežev ob tem dogodku.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice