Foto: Facebook profil Kmetije Cetin
V eni roki domači pridelki, v drugi nandu. Milana Kučana so na tržnici v objektiv ujeli v družbi nanduja.

Na osrednji ljubljanski tržnici so danes prvega predsednika države Milana Kučana fotografirali z nandujem. Fotografijo je na Facebooku objavila Kmetija Cetin, ki se z nandujem po imenu Nande večkrat potepa po Ljubljani.

Nandu je ptica, ki ne leti, ima dolg vrat in noge ter je s tem na las podoben noju, a je od njega veliko lažji in se od njega razlikuje tudi po tem, da ima na nogah po tri prste, noj pa le po dva.

Na Facebooku je danes objavljena fotografija že požela veliko všečkov, uporabniki pa ne skoparijo z bolj ali manj duhovitimi komentarji.

Ena od uporabnic tega družbenega omrežja je recimo zapisala: »Nande je višji od Milana.«

Nandujev lastnik je skrbel tudi za najslavnejšega noja pri nas

Skrbnik nanduja je Janez Cetin, ki je skrbel tudi za slavnega noja Francija, ki je v družbi pava Janija ter nandujev Nandeja in Nine večkrat obiskal Ljubljano, pa tudi druge dele Slovenije.

Noja Francija, ki je z živalskimi prijatelji večkrat razveseljeval Ljubljančane, so morali v začetku letošnjega leta zaradi hudih epileptičnih napadov uspavati.

Franci je bil med drugim znan tudi po tem, da je znal plavati, Cetin ga je plavanja učil na Koseškem bajerju, kjer ga je v vodo privabil z bananami.

Komentarji (2)

pohorskisvizec (ni preverjeno)

Bolj star, bolj nor....pa še rdeči je!

VEM (ni preverjeno)

Tooo Milek.

Starejše novice