Slika je simbolična (foto: Lidl Slovenija).
Diskonti in supermarketi že dolgo ne prodajajo več samo živil. Orodje, okrasni predmeti in oblačila polnijo police. A v trgovini Lidl pravijo, da bo veliko teh izdelkov umaknjenih iz ponudbe.

Trgovska veriga Lidl ne prodaja le živilskih in lekarniških artiklov, temveč tudi orodje, oblačila, gospodinjske pripomočke, elektroniko. 

Po poročanju portala Lebensmittelzeitung pa bo Lidl do konca leta iz svoje ponudbe umaknil večje število neživilskih artiklov

Težave povzroča vse manjša kupna moč potrošnikov

V Lidlu kot razlog za to odločitev navajajo upad prodaje in logistične težave. Težave podjetju povzroča predvsem vse manjša kupna moč kupcev.

Kot pravijo, je v zadnjih tednih in mesecih močno upadla prodaja artiklov, katerih cene so višje od 20 evrov. V diskontu sumijo, da je v ozadju strah pred vedno višjimi stroški energije, zaradi česar kupci postajajo vse bolj varčni.

Neživilsko blago trenutno predstavlja le deset odstotkov celotne prodaje v vseh državah. To pomeni, da cilj 15 odstotkov še zdaleč ni dosežen.

Zato je Lidl za leto 2023 naročil bistveno manj artiklov iz neživilskega sektorja, piše Lebensmittelzeitung. Lidl pri tem ni osamljen, precejšen padec prodaje neživilskih artiklov je zabeležil tudi Hofer. 

Starejše novice