Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je zaradi epidemije koronavirusa podaljšalo čas za prvi prijavni rok v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe.

Rok za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe za študijsko leto 2020/21 bi moral poteči danes, vendar je zaradi epidemije koronavirusa prestavljen na 9. april, so sporočili iz Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Prijave na visokošolske študijske programe sicer potekajo preko portala eVŠ: https://portal.evs.gov.si/prijava/. Za bodoče študente je na visokošolskih študijskih programih na voljo 18.636 mest za redni in izredni študij, za študente višjih šol pa 11.719. Največ mest razpisuje ljubljanska univerza.

Trend zmanjševanja vpisnih mest za vpis v 1. letnik rednega študija se sicer tudi v novem študijskem letu nadaljuje, saj v primerjavi z lanskoletnim razpisom visokošolski zavodi razpisujejo 33 mest manj. Tudi število vpisnih mest za izredni študij se prav tako zmanjšuje, in sicer za 14. Povečujejo pa se predlagana vpisna mesta za Slovence brez slovenskega državljanstva in tujce za 49 mest, poroča STA.

Tako je od skupaj 18.636 vpisnih mest v novem študijskem letu za državljane Slovenije in drugih držav EU na voljo 16.365 mest, za tujce in Slovence brez slovenskega državljanstva pa 2271 mest.

Mariborska univerza je razpisala 4506 mest, od tega 3696 za redni in 810 za izredni študij.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice