Neurje ni prizaneslo niti električnemu omrežju, na severovzhodu brez elektrike več kot 17.000 odjemalcev.

Na Štajerskem in v Prekmurju je bilo okoli 12.30 zaradi neviht z močnim vetrom in deževjem brez elektrike okoli 17.300 odjemalcev.

V več krajih je podrlo drevesa in odkrilo strehe, med drugim na stavbi kmetijske fakultete v Pivoli in cerkev v Kungoti in Sveti Trojici v Slovenskih goricah.

Kot so za Slovensko tiskovno agencijo povedali v družbi Elektro Maribor, se stanje na terenu stalno spreminja, saj se nestanovitno vreme nadaljuje.

Medtem ko je bilo zjutraj zaradi prekinjenih povezav na omrežju brez napajanja z električno energijo okoli 7600 odjemalcev, so jih do poldneva našteli že okoli 22.300.

Do 12.30 so uspeli to število zmanjšati na okoli 17.300.

Gasilci imajo polne roke dela, klicem na pomoč ni videti konca

Na območju mariborske izpostave uprave za zaščito in reševanje so nujna posredovanja že ves dan, klicem na pomoč po besedah vodje izpostave Ivanke Grilanc ni videti konca.

Do poldneva so zabeležili že okoli 250 intervencij, vezanih na škodo po neurju, in sicer v 19 od skupno 22 občin, ki jih pokriva ta izpostava.

V Šentilju se sprožil tudi plaz 

V Mariboru je bilo med drugim več primerov črpanja vode iz prostorov zaradi dviga podtalnice in posredovanja zaradi odkritih streh objektov, pa tudi padca drevesa na hišo in eno od osnovnih šol.

V Šentilju se je sprožil plaz, ki ogroža hišo, v Sveti Ani je veter podrl veliko število dreves, je povedala Grilanc.

O vetrolomu med drugim poročajo še iz Hoč, Puconcev, Rogašovcev in Lenarta. Nekaj težav so imeli v osnovni šoli v Negovi, kjer so po besedah ravnatelja Mateja Kranerja zaradi močnega vetra nekoliko zamakala streha in okna. Vse so že pobrisali, večje škode ni, je povedal za Slovensko tiskovno agencijo.

Po besedah vodje ptujske izpostave Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Draga Murka je močan veter podrl več dreves na območju občin Sveti Andraž v Slovenskih goricah in Juršinci.

Zaradi napovedanih novih neurij s točo so iz mariborskega nakupovalnega središča Europark sporočili, da bo njihova parkirna hiša danes odprta vso noč. Tako že več let omogočajo brezplačno parkiranje ob vremenskih nevšečnostih.

Starejše novice