Foto: Marko Pigac
Z današnjim dnem je Romana Martinčič postala nova direktorica Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano. Vodenje prevzema za mandatno obdobje štirih let.

Dosedanji vršilec dolžnosti direktorja Emil Žerjal z današnjim končuje svojo strokovno udejstvovanje in vodenje predaja Romani Martinčič. Ta bo mesto direktorice Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano prevzela za mandatno obdobje štirih let. 

Nova direktorica se je Žerjalu zahvalila za njegov dolgoletni prispevek inštituciji in stroki, ter mu zaželela, da bo v pokoju našel čas za vse tisto, kar ga izpolnjuje.

Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano je tako po letu dni vodenja s strani vršilca dolžnosti direktorja dobil vodstvo s polnim mandatom. 

Ob tej priložnosti je nova direktorica Romana Martinčič izpostavila, da si bo prizadevala za nenehno strokovno rast zaposlenih, za sledenje in kreiranje znanstvene odličnosti ter za krepitev zaupanja javnosti v Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano.

Prizadevala si bo, da bo nacionalni laboratorij bolj prepoznaven tako v strokovni kot laični javnosti in da bo dosledno zasledoval javno dobro.

Letos 100 let obstoja nacionalnega laboratorija

Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano je v letošnjem letu praznoval 100 obletnico svojega obstoja. 

Je osrednji in največji slovenski javnozdravstveni laboratorij, ki se ukvarja s problematiko varovanja okolja, diagnostično in javnozdravstveno mikrobiološko dejavnostjo, kemijskimi in mikrobiološkimi analizami različnih vrst vzorcev ter z raziskovalno dejavnostjo. 

Ob obletnici je donedavni vršilec dolžnosti direktorja Emil Žerjal povzel svoje videnje poslanstva z besedami : »… da bo dobro«. S tem je mislil zdravje, okolje, hrano in pomen javnega dobrega na splošno.

Komentarji (4)

Šumar (ni preverjeno)

Kurc pa taki labolatorij ki mu država narekuje kakšni rezultati morajo bit glede na opravljen test

Šumar (ni preverjeno)

Nijz prvo od države dobi rezultate raziskave... Šele na to izve kakšne teste bodo delali...

Šumar (ni preverjeno)

V času corone je bilo na vsakih 50 testiranih ljudi okrog 100 okuženih tak dela ta center korupcije...

PROFA (ni preverjeno)

Zgleda, da je baba "preverjen" kader...

Starejše novice