Smisel akcije je, da gibalno oviranim priporočajo - in tudi predvsem omogočajo - aktiven življenjski slog.

V mesecu maju Planinska zveza Slovenije začenja, oziroma, bolje rečeno, kar nadaljuje vseslovensko akcijo Gibalno ovirani gore osvajajo.

Načrt in dejavnosti so organizatorji akcije javnosti predstavili na dan, ki ima precej simbolike. Svetovni dan gibanja želi ljudi spodbuditi k telesni dejavnosti.

Smisel akcije je tudi ta, da gibalno oviranim priporočajo - in tudi predvsem omogočajo - aktiven življenjski slog. Akcija bo tudi letos potekala pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.

Otvoritvenega dogodka akcije so se udeležili še predsednik Planinske zveze Slovenije Jože Rovan, generalni sekretar Planinske zveze Slovenije Damjan Omerzu, direktor Zveze Sonček Iztok Suhadolnik, predsednica Društva distrofikov Slovenije Mateja Toman, predstavnik Zveze paraplegikov Slovenije Gregor Gračner, ambasadorji Gibalno ovirani gore osvajajo 2021 Urška Vučak Markež ter Marija in Andrej Štremfelj.

»Srečno! akciji Gibalno ovirani gore osvajajo 2021«

Zbrane so nagovorili Stojan Rozman, vodja delovne skupine Gibalno ovirani gore osvajajo 2021, Jurček Nowakk, vodja odbora Planinstvo za invalide in osebe s posebnimi potrebami pri Planinski zvezi Slovenije in Viki Grošelj, ambasador akcije Gibalno ovirani gore osvajajo 2021.

V imenu generalnega sponzorja podjetja H-BIT je akciji vse dobro zaželela direktorica podjetja Martina Golob.

FOTO: Drago Perko

Delovni plan pohodov:

  • 29. maj Mirna gora
  • 3. junij Vseslovenski inkluzijski pohod Ušte
  • 13. junij Planina Razor
  • 16. junij Planina nad Vrhniko
  • 26. junij Čaven
  • 27. junij Ruška koča
  • 17. julij Lavričeva koča na Gradišču
  • 4. september Pokljuka
  • 16. september Šmarna gora
  • 23. oktober Tončkov dom na Lisci
Foto: Drago Perko

Pri pohodih je tako, da jih bodo načrtovali glede na epidemiološko situacijo v državi.

Štirje partnerji

Foto: Drago Perko

Ponosni partnerji akcije so ostali Planinska zveza Slovenije, Sonček - Zveza društev za cerebralno paralizo Slovenije ter Zveza paraplegikov Slovenije. Temu tercetu eminentnih imen se je pridružilo tudi Društvo distrofikov Slovenije.

Odbor za planinstvo invalidov Planinske zveze Slovenije v drugih akcijah sodeluje še s Slovensko Karitas, Združenjem slovenskih katoliških skavtinj in skavtov in Zvezo tabornikov Slovenije ter drugimi manjšimi humanitarnimi organizacijami in posamezniki.

Ambasadorji in parašportniki

Projekt so tudi letos podprli ambasadorji: Evgen Bavčar, Urška Vučak Markež, Marija in Andrej Štremfelj, Tone Kuntner, Brigita Langerholc in Viki Grošelj, Žiga X Gombač in Andrej Težak - Tešky.

Akcijo podpirajo parašportniki, med njimi tudi Nastja Fijolič, Matej Arh, Lena Gabršček, Matic Keržan, Dejan Fabčič, Sandi Novak, Tanja Cerkvenik, Jernej Slivnik, Gregor Gračner, Anej Doplihar in David Škorjanc.

Partnerska podpora

V danih razmerah je lažje, če imaš parterja, ki ti stoji ob strani. Tega se zavedajo tudi v akciji Gibalno ovirani gore osvajajo.

»Zato smo še toliko bolj počaščeni in hvaležni, da nas tudi v novi sezoni podpira Nicehash, slovenski posrednik pri rudarjenju kriptovalut, upravlja ga slovensko podjetje H-BIT,« so iz Planinske zveze Slovenije zapisali na njihovi spletni strani.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice