V Mariboru je Oliver Bogatinov včeraj mesto športnega direktorja moral predati Marku Šulerju. Zdaj že nekdanji športni direktor, je danes na medije naslovil zapis, v katerem je predstavil svojo plat zgodbe.

Torkov večer je v Mariboru poskrbel za kar precejšen šok. Prišlo je do menjave na trenerski klopi, kar po slabših rezultatih v zadnjem času niti ne preseneča toliko. Je pa za mnoge presenečenje, da se je moral posloviti tudi športni direktor Oliver Bogatinov, ki je na mesto trenerja postavil Maura Camoranesija.

Na celotno situacijo se je sedaj odzval Oliver Bogatinov. Njegov zapis objavljamo v celoti:

»Javnost obveščam, da sem na dan 24. 2.2021, v jutranjih urah, sporazumno prekinil sodelovanje z NK Maribor v vlogi športnega direktorja kluba.

Ker Sklepa o razrešitvi in razlogov zanj nisem nikoli prejel drugače, kot jih prebral preko medijev, sem se tudi primoran odzvati na medijske zapise, ki so očitno v nasprotju s samimi dejstvi.

Sliko in resnico o tem, zakaj hitenje z objavo in ustvarjanje medijskega linča, si lahko ustvari vsak posameznik sam. Nekomu se je strašno mudilo. Včeraj je priprava na današnjo tekmo potekala po ustaljenem protokolu, v večernih urah pa je sledil šok.

Sam lahko povem, da sem ponosen in hvaležen za 333 dni delovanja v klubu.

Ponosen in hvaležen sem, da smo v marcu 2020 iz 4. mesta na lestvici, ko smo zaostajali tako za Olimpijo, Aluminijem in Celjem, uspeli prehiteti Olimpijo, vendar žal končali drugi.

V tem času smo uspeli prilagoditi stroške delovanja prve ekipe novim razmeram, a hkrati investirali v mlade igralce. Trenutna prva ekipa šteje v povprečju 5 let manj kot lanska prva ekipa.

V novi sezoni smo tudi pridobili dva mlada reprezentanta, Kolmaniča in Matka. Slednji je postal tudi Vijolični bojevnik, kar kaže, da tudi navijači pozdravljajo njegov prihod v klub, za prvega pa sem zelo uspešno zaključil pogajanja o prestopu, o katerem boste obveščeni v naslednjih dneh.

Uspešno sem nastavil pomlajevanje ekipe in racionalizacijo poslovanja. Proces se je začel z odhodi nekaterih igralcev, a kljub temu smo letošnjo sezono prezimili na prvem mestu in prepričan sem, da bi tam tudi končali prvenstvo.

Proces bi nadaljeval tudi od junija dalje, ko preteče nekaj »težkih« starih pogodb, in bi se tako prilagodili novim razmeram s ciljem osvojitve naslova prvaka. V tem duhu je tudi potekal proces podaljševanja pogodb.

Edino, na kar nisem ponosen, je izpad na prvi oviri v evropskem tekmovanju in na tem mestu bi se še enkrat opravičil za ta izpad vsem navijačem. To je bil eden težjih trenutkov v moji karieri.

V slogu nekaterih drugih zapisov se moram tudi sam posuti s pepelom, saj sem kriv, ker sem v letu 2021 pripeljal v klub pomočnika, ki je ob močni podpori konstantnih sil, ki delujejo izven uradnega dela kluba, v slačilnico vnesel nemir in porušil red. Novemu športnemu direktorju želim, da tisto, kar bo sejal, bo tudi žel. Klubu pa, da uspešno nadaljuje z zastavljenimi smernicami in začrtani poti.«

Komentarji (14)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dd (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

to danes je bil samo preblisk, že za vikend bo olimpija zmagala kot vselej zadnji 2 leti, šuler bo spravil maribor v 2 ligo

Dildo (nepreverjen)

Pojma nimaš v ničemer. Sirotek.

In reply to by dd (nepreverjen)

dd (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

pojma nimaš ti budala ovčja, to je maslo zahoviča iz ozzadja ki je tudi namestil šulerja, igralci so bojkotirali bogatinova in camoranesija in namerno pušli da odletita, zdaj pa jim bo šuler podaljšal pogodbe do leta 2025 namesto da bi se znebili odvečnih igralcev, idiotske ovčke pač sploh nevete kaj se dogaja v klubu v ozadju

In reply to by Dildo (nepreverjen)

Zikollino (nepreverjen)

ne žali ovc
da te ne nategne kak bider

In reply to by dd (nepreverjen)

miha76321545765 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

preveč je bil izobražen za klub.mb rabi takšne s srednjo šolo ki jo je ata zrihtal.zdaj pa bosanske zvezde ala pirić peričič itd pa bo.

tanja flaškon (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

kaj pa je narobe s bosanci
dildoti nadomestijo vse

In reply to by miha76321545765 (nepreverjen)

11 (nepreverjen)

Ta zgornja pesimista v soboto stavita na Maribor pa dajta gor čim več da kaj zaslužita zraven socijalke.

Gucibuci (nepreverjen)

Če delaš dobro, predano, ponižno, analitično in z vsem srcem se ti dobro dogaja, če delaš slabo na horuk se slabo dogaja. Zelo preprosto je vse skupaj.

Rival (nepreverjen)

Ne moreš imeti neke avtoritete če si igral za Triglav iz Kranja.

dejan svinskoglavi (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Če bi jaz igral za maribor
bi bil ostal v prvi ligi

In reply to by Rival (nepreverjen)

tanja flaškon (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Veste moj dojebač Dejan fon Svinskoglavić je dolgo viden
Vidi daleč naprej
in če ste pametni
upoštevajte njegova navodila

In reply to by dejan svinskoglavi (nepreverjen)

Zikollino (nepreverjen)

kakšno dioptrijo pa ima

In reply to by tanja flaškon (nepreverjen)

Zikollino (nepreverjen)

V tem kar je Oli izjavil je tudi njegov največji problem ... sam je s sabo zadovoljen, vidi le uspehe, ki so se zgodili po naključju in jih pripisuje sebi ... seveda temu ni tako, kar pač vidimo vsi, ki "gledamo" ... tako, da ... bye, bye bleferu jedan ...

miha76321545766 (nepreverjen)

mb se mora rešit bana pa inkasanta iz zavarovalnice ki jim je ata zrihtal službe drugač bi bila brezdomca.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice