Vodstvo Nogometnega kluba Maribor je sprejelo spremembe v športnem delu kluba. Oliver Bogatinov se poslavlja iz mesta športnega direktorja, Mauro Camoranesi ni več trener. Kdo ga bo zamenjal?

Vodstvo Nogometnega kluba je po seji upravnega odbora sporočilo: »Po tehtnem premisleku klubskega vodstva in osrednjem vodilu, ko je v ospredju predvsem skrb za dobrobit ter nadaljnji razvoj kluba, je sprejet sklep upravnega odbora o spremembah v športnem delu: Oliver Bogatinov ni več športni direktor, Mauro Camoranesi ni več trener Nogometnega kluba Maribor.«

Energija v ekipi ni prava, manjka komunikacija med igralci in strokovnim štabom

Kot so zapisali v pojasnilu, so se za to odločili, ker smernice delovanja, ki jih je vodstvo kluba zastavilo ob začetku sodelovanja, niso bile izpolnjene.

»Znašli smo se v rezultatski krizi, ki traja in trenutno ne zaznavamo znakov sprememb,« so pojasnili in dodali, da se zavedajo specifičnosti priprav, toda ne glede na okoliščine ni opazne nadgradnje dela. 

Nadalje so dejali, da na igrišču ni prisotne prave energije moštva in da zaznavajo  krizo odnosov v slačilnici ter pomanjkanje komunikacije. »Odločitev je sprejeta z namenom, da se 15-kratni državni prvak vrne k utečenim vrednotam, na katerih smo gradili vrsto let,« so jasni.

Novi športni direktor je Marko Šuler, na mestu trenerja začasno Gajser

Zaradi teh razlogov se je vodstvo kluba odločilo za spremembe na čelu vijoličastih. Oliver Bogatinov tako ni več športni direktor, Mauro Camoranesi ni več trener.

Prav tako je zaključeno tudi sodelovanje s preostalimi člani strokovnega štaba, ki so bili izbrani kot sodelavci dosedanjega trenerja. Poslavljajo se torej tudi Andres Roberto Yllana, Miguel Enrique Albino, Fernando Daniel Nowicki in Victor Palacios.

Vodstvo Nogometnega kluba Maribor je že izbralo novega športnega direktorja. Oliverja Bogatinova bo nasledil Marko Šuler. 

»Naš dolgoletni steber obrambe, ki je z moštvom osvojil štiri naslove državnega prvaka in dvakrat igral v skupinskem delu Lige prvakov, dobro pozna utrip slačilnice ter prinaša zmagovalno miselnost,« so pojasnili odločitev. 

Ekipo bo na jutrišnji tekmi v Sežani in na sobotnem derbiju vodil dosedanji pomočnik trenerja Saša Gajser.

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Risto Kubura (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Dolgo ste rabili, da ste se prenajedli makaronov!!!!!

Risto Kubura (nepreverjen)

A imate radi makarone??? Pa le kar izvolite in se jih najejte. Meni je ljubše meso!!!!

In reply to by Risto Kubura (nepreverjen)

SLO (nepreverjen)

Pričakovano. Upam, da uredijo svoje vrste kot se za nk Maribor spodobi.

Zikollino (nepreverjen)

Ne bo miru dokler se ne vrne ZZ ... pa če nam je všeč ali ne ... te hohštaplere, ki znajo vse, le nogometa ne igrati, lahko obvladuje le on ...

Melkijar (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Vse to je igra za nepoznavalce razmer kupckanja in provizij posameznikov . Zakaj občina stadiona in kluba ne proda ?

Bogdan (nepreverjen)

Toso slabe odločitve za Maribor

Starejše novice