Slika je simbolična.
Vsem znan portal z največjo ponudbo vozil ter avtomobilske in motoristične opreme Avto.net, vse več uporabljajo tudi preprodajalci avtomobilov.

Na družbenem omrežju Twitter smo v teh dneh zasledili zgodbo uporabnice portala Avto.net, ki je zapisala njeno zgodbo o prodaji avtomobila. Uporabnica pravi, da je bila v dveh tednih kar dvakrat zraven pri nakupu rabljenega avtomobila preko omenjenega portala.

Po tem, ko je mesec dni spremljala ponudbo na portalu, pravi, da je zaznala ponavljajočo se zgodbo s preprodajalci vozil.

Sočutne zgodbe za nižjo ceno

Uprabnica v nadaljevanju pojasnjuje, da preprodajalci začnejo s povpraševanjem takoj po objavi.

Kličejo in hočejo, da oglas čim prej umakneš. Najraje uporabljajo stara vozil, vrednih manj kot pet tisoč evrov vrednosti. Ko pridejo na ogled, začnejo nižati ceno.

»Vedno imajo pripravljeno neko zgodbo, ki vzbuja sočutje in naj bi prepričala,« piše.

Hiter nakup in obvladovanje prepisa

Občutek sreče, da si prodal avto izgine v naslednji fazi nakupa. Z mislijo, da gre avto v dobre roke naredijo še prepis. Kupec avto plača v gotovini.

»Pri prepisu vozila opaziš, da je preprost kmečki možakar neverjetno vešč izpolnjevanja obrazcev in da obvlada postopek. Kot bi to počel vsak dan! Če se hočeš sekirati, naslednje dni spremljaš oglase na Avto.net. Čakaš, da se pojavi tvoj bivši avto,« je jasna.

V naslednjih dneh …

Po nekaj dneh novi kupec avto prodaja naprej. Iz kmečkega možakarja se prelevi v veščega preprodajalca avtomobilov. In na vozilu, seveda, zasluži več, kot je zanj plačal vam.

Ste tudi vi imeli podobno izkušnjo? 

Komentarji (2)

upokojenec70 (ni preverjeno)

Vse dokler zmanjševanje števila prevoženih kilometrov in skrivanja napak ne bo kaznivo dejanje, toliko časa bodo goljufi lahko bogateli na račun ljudi. In zakaj to ni kaznivo dejanje? Vprašajte zakonodajalce. Njih to ne zanima, oni si lahko privoščijo nakup novih avtomobilov.

Zdravko Lajh (ni preverjeno)

In v čem je zdaj problem, razen v zniževanju kilometrov?
Saj ti ni zvijal roko in te prisilil v prodajo. Bi ga pač sama prodala za
3.900. Nihče ti ni branil. Res butasta zgodba.

Starejše novice