Slika je simbolična.
Slovenske železnice obljubljajo pravo revolucijo. Če trenutno za potovanje z vlakom iz Maribora do Ljubljane potrebujemo krepko čez dve uri, pa generalni direktor Slovenskih železnic obljublja pot, ki bo trajala manj kot uro in pol.

Železniški potniški promet v Sloveniji se sooča z velikimi izzivi in težavami. Zamude, prestopi, slaba infrastruktura in zastarela vozila so le nekatere od njih.

Potniki, ki se želijo z vlakom odpeljati iz Maribora v Ljubljano ali obratno, morajo biti pripravljeni na dolgo in neprijetno potovanje. Povprečni čas poti z vlakom med tema dvema mestoma je kar 113 minut, pri čemer je pogosto treba prestopiti na drug vlak.

Za primerjavo: z avtomobilom se lahko po avtocesti iz Maribora v Ljubljano pripeljete v približno 90 minutah, odvisno od prometnih razmer. Ko smo pisali ta članek, je potovalni čas med Mariborom in Ljubljano znašal uro in deset minut.

Pa bo že kaj kmalu vse drugače in bomo za pot za pot z vlakom iz Maribora v Ljubljano potrebovali manj kot 90 minut? Generalni direktor Slovenskih železnic Dušan Mes takšnim napovedim pritrjuje.

Na dober dan v Ljubljani v okoli dveh urah in pol

Poglejmo si nekaj primerjav. Če bi na primer jutri ob 10.20 sedli na vlak iz Maribora do Ljubljane, bi za pot porabili skoraj tri ure, natančneje dve uri in 44 minut, pri čemer bi morali med potjo v Zidanem Mostu prestopiti na nov vlak.

Na drugi strani pa naj bi v optimalnih razmerah po trenutnem voznem redu iz Maribora v Ljubljano najhitreje prišli v uri in 49 minutah z vlakom InterCity Slovenija, ki se na svoji poti ustavi le še v Celju. Ali pa z vlakom InterCity, ki na svoji uro in 53 minut dolgi poti stoji še na Pragerskem, v Celju in Zidanem Mostu.

Boste pa morali za hitrejši vlak, ki v Ljubljano prispe v manj kot dveh urah, odšteti tri evre in 20 centov več, kot bi odšteli za vlak, ki vas v Ljubljano pripelje v okoli dveh urah in pol. Običajna karta vas bo stala 12,40 evra, za vozovnico vlaka InterCity Slovenija pa boste odšteli 15,40 evra.

Iz Maribora v Ljubljano v uri in pol

Generalni direktor Slovenskih železnic Dušan Mes obljublja, da bo v prihodnosti drugače. Napoveduje namreč, da bomo z vlakom iz Maribora do Ljubljane potrebovali manj kot uro in pol. In kdaj naj bi do tega prišlo? Po napovedih Mesa predvidoma po letu 2026.

To bi bilo konkurenčno in privlačno za potnike, ki bi lahko izkoristili prednosti vlaka, kot so udobje, varnost, ekološkost in cenovna ugodnost. Vendar pa je ta projekt še v fazi načrtovanja in študij, ki bodo pokazale, ali je takšna investicija sploh smiselna in izvedljiva.

»Težava je v tem, da so danes tiri prezasedeni, zlasti zaradi obnovitvenih del. Po letu 2026 bo Ljubljana sproščena, država pa bo do takrat naredila še nekaj investicij na ostalih regionalnih in glavnih progah, predvsem v smeri povečanja pretočnosti. Na nekaterih linijah se bo pretočnost povečala za 30 odstotkov, proti Primorski tudi do 50 odstotkov,« je včeraj v oddaji 24ur Zvečer povedal Dušan Mes.

»Zaradi več prostora se bodo lahko uvajali direktni vlaki med Ljubljano in Mariborom, ki bodo imeli čas pod uro in 30 minut. Uvajati jih mislimo predvsem v jutranjih in popoldanskih konicah,« je še napovedal generalni direktor Slovenskih železnic Dušan Mes.

Komentarji (10)

AnGus (ni preverjeno)

Medtem pa Avstrijci iz Celovca v Gradec v 45 min.

Mariborčan1975 (ni preverjeno)

Iz Novega Sada v Beograd vozi vlak 32min. To je razdalija 95km. Če bi bili mi enkrat počasnejši, kot "visoko tehnološko razviti" Srbi bi bilo vredu, če bi to razdalijo opravili vsaj v eni uri. Wtf 90min pa uspeh stoletja ?!

44 (ni preverjeno)

Mes ko Tito....naj ze kaj naredi!

pohorskisvizec

Haha Mes je šaljivec.Šele po l.2026!wtf.

orožnik (ni preverjeno)

Sanja svinja o koruzi. Leta 1974 ko sem stopil na vlak v Ljubljani ob 13.20 za Maribor, je le ta prispel v Maribor ob 16 uri, se pravi dve uri in pol, in tako je še danes. Vlak, ki bi drvel po naših tirih še iz časov Marije Terezije z 200 km na uro ali več, pa je je zavesten samomor, sem malo hodil ob železnici, na nekaterih tračnicah je še vedno vtisnjena letnica 1876..........

Olori (ni preverjeno)

Zakaj pa ne iz LJ v MB? Iz Ljubljane si lahko v Mb že sedaj lahko zelo hitro zjutraj z avtomobilom. V Ljubljani je več delovnih mest kot je delovno aktivnih prebivalcev Ljubljane. Lahko bi malo decentralizirali državo, pa se ne bi rabili toliko v Lj vozit, pa nič narobe če bi se kdo iz Lj v Mb vozil na delo, samo potem bi jim krona iz glave padla. Ampak kolikor vidim ste se vsi sprijaznili da pač vsi v Lj, pa izvolite. Pa naredite 8 pasovnico okoli Ljubljane da se bo še več vas lahko vozilo, ali pa se kar preselte tja...

Mariborčan1975 (ni preverjeno)

če že študenti vedo, da je ljubljanska fakulteta mnogo boljša od naše ali to pomeni, da je z Ljubljano kaj narobe ali z nami?

In reply to by Olori (ni preverjeno)

Jurč (ni preverjeno)

Ahahah po letu 2026 ? Ja to je logično da po! Pa mi smo 100 let od zadaj!

tacn (ni preverjeno)

v 1 uri in pol bi lahko pritiril dol do obale, hitr vlak

Jebopasmater (ni preverjeno)

Konfiguracija proge tega ne dopušča,s tem,da bi morala biti hirost vlaka na 158km dolgi progi(MB-LJ) v povprečju brez postanka 120km/h.....

Starejše novice