V severovzhodni Sloveniji in v višjih legah bodo najvišje hitrosti vetra od 70 do 90 kilometrov na uro, krajevno lahko tudi okoli 100 kilometrov na uro.

Kot smo poročali, je tekom včerajšnjega dne močan veter povzročil veliko nevšečnosti predvsem na severu in severovzhodu države. Podrtih je veliko dreves, razkrite so strehe objektov, podrtih nekaj električnih in telekomunikacijskih drogov.

Podrta drevesa so povzročila nekaj nevšečnosti tudi v prometu. Na območjih občin Ormož, Lenart, Duplek, Moravske Toplice, Apače, Ljutomer in Podvelka je prišlo do prekinitev oskrbe z električno energijo. 

Skupaj je Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje zabeležila 81 dogodkov,  aktivirane so bile tri poklicne gasilske enote in 65 prostovoljnih gasilskih enot, ki so posredovale na območjih občin Apače, Benedikt, Brežice, Celje, Cerklje na Gorenjskem, Dobrna, Domžale, Dravograd, Duplek, Gornji Grad, Grosuplje, Hoče - Slivnica, Kidričevo, Krško, Kungota, Lenart, Ljubljana, Ljutomer, Maribor, Moravske Toplice, Ormož, Podvelka, Prebold, Ptuj, Rače-Fram, Razkrižje, Ruše, Selnica ob Dravi, Sevnica, Slovenska Bistrica, Sv. Trojica v Slov. Goricah, Šentilj, Šmarje pri Jelšah, Šoštanj, Trnovska vas, Velenje, Vransko, Zavrč in Zreče.

Silovit veter se bo še okrepil 

Po podatkih Agencije Republike Slovenije za okolje bo danes pihal zmeren do močan veter severnih smeri, ki bo najmočnejši v Zgornjem Posočju, pod Karavankami, v severovzhodni Sloveniji in v višjih legah, kjer bodo najvišje hitrosti vetra od 70 do 90 kilometrov na uro, krajevno lahko tudi okoli 100 kilometrov na uro.

Drugod bodo najmočnejši sunki vetra okoli 70 kilometrov na uro. V drugem delu noči na četrtek bo veter slabel.

Na Primorskem pretežno jasno, drugod bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, možna bo kakšna manjša snežna ploha. Pihal bo zmeren severni veter, ki se bo čez dan še okrepil.

Zvečer in v prvem delu noči bo še vztrajal zmeren do močan severnik, ki se bo proti jutru polegel. V četrtek bo pretežno jasno, občasno bo nekaj koprenaste oblačnosti, v petek pa bo precej jasno. V soboto bo na vzhodu nekaj več oblačnosti, drugje bo še sončno vreme. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice